Тамара Коблик

Ні грошей, ні чоловіка: на Тернопільщині жінка віддала «багатому іноземцю» 2 тисячі доларів

Жінка навіть взяла кредит, щоб «отримати подарунок»

Жінка в Інтернеті завела знайомство з іноземцем. «Європеєць» справив враження порядного і заможного чоловіка із серйозними намірами. Розповідав про померлу дружину та вже дорослих дітей. Потерпіла навіть не здогадувалася, що спілкується з банальним пройдисвітом, мета якого – її гроші. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

В честь дня народження залицяльник захотів надіслати їй подарунок. Запевнив, що хоче аби  жінка витратила чималу суму яка буде в посилці на себе та відпочинок. Жителька району раділа і чекала доставки.

Невдовзі краянка отримала дзвінки, нібито з і служби доставки та митниці про цінний вантаж. Перевезення та митний збір вартували чимало – майже 2 тисячі доларів. Однак жінка вірила, що в посилці коштів більше, тож використала усі заощадження та навіть кредитні кошти, аби забрати бандероль.

Подарунку потерпіла так і не дочекалася, натомість отримала лише борги та відкриття кримінального провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство.

Подібна афера не нова. Насправді шахраї діють на території України, ніякого нареченого із США чи Європи не існує, та й посилки з-за кордону транспортуються та сплачують  іншим способом.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, поліцейські застерігають громадян не перераховувати гроші невідомим. Чимала передоплата, яку вимагають пройдисвіти за посилки, оформлення документів на виїзд, або ж банально просять на лікування, уже є тривожним сигналом, що вас намагаються обдурити. Особливо безглуздо висилати гроші іноземцю, якого ви ніколи в очі не бачили.

Спілкування не повинно переходити з простого листування до перерахування коштів, передачі персональних даних, документів та іншої інформації, якою зможуть скористатися шахраї.

Пам'ятайте, що дешевий сир буває тільки в мишоловці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео