Ростислав Фук

Знеструмлені населені пункти, кілометрові затори: наслідки негоди на Тернопільщині (фото)

Негода наробила біди протягом доби

Станом на 06 годину ранку 2 грудня без електропостачання залишилось 67 населених пунктів Тернопільщини (з них 7 частково). Про це повідомляють у пресслужбі «Тернопільобленерго»

Бригади працюють над відновленням електропостачання, але через погодні умови на відповідні роботи потрібно дещо більше часу.

Енергетики просять споживачів із розумінням ставитися до тимчасових вимкнень електропостачання у складні погодні умови.

У ВАТ «Тернопільобленерго» закликають бути обережними поблизу ліній електропередач та нагадують, що в жодному разі не можна наближатися до обірваних електропроводів ближче ніж на 8 метрів, – йдеться в повідомленні.

У разі виявлення обірваного проводу лінії електропередачі необхідно телефонувати до кол-центру ВАТ «Тернопільобленерго» за номером телефону 0-800-50-90-40.

Станом на 11:00 відновлено електропостачання в 11 населених пунктах, повідомляє голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, включили електрику на території обслуговування Збаразького та частково Теребовлянського РЕМів.

Найбільше населених пунктів, які досі відключені, – на території обслуговування Бережанського РЕМу. Аварійні бригади працюють над відновленням електропостачання.

Як повідомляють у пресслужбі ДСНС Тернопільської області, через несприятливі погодні умови 1 грудня, що супроводжувалися сильними снігопадами та хуртовинами, зафіксовано наступні негативні наслідки:

  • о 06:54 на автодорозі М-19 поблизу села Івашківці Збаразької громади водій автомобіля «Renaut Trafic» не впорався з керуванням та злетів у кювет. В автомобілі перебували двоє людей, що потребували допомоги через сильні замети на дорозі та низьку температуру навколишнього середовища. Рятувальники провели порятунок людей та буксирування автомобіля на розчищену ділянку дороги.
  • нагадаємо, о 08:52 в селі Трибухівці Трибухівської громади водій автомобіля «Volkswagen Sharan» не впорався з керуванням, злетів у кювет та не міг самостійно вибратись. Рятувальники вивільнили з понівеченого авто потерпілого керманича, який зазнав травм різного характеру, та після порятунку передали медикам для подальшої госпіталізації.
  • о 10:52 в селі Лазарівка Монастириської громади співробітники ДСНС здійснили буксирування автомобіля екстреної медичної допомоги «PЕUGEOT», що застряг у снігових заметах, а також надано допомогу у транспортування хворого з підозрою на інсульт до автомобіля.
  • о 18:20 в Тернополі на вулиці Поліська рятувальники відбуксирували вантажний автомобіль «DAF», що застряг в заметі. Він перевозив продукти харчування та не міг самостійно продовжити рух.
  • як писав Терен, о 19:35 в селі Підзамочок Бучацької громади зіткнулися рейсовий автобус «Isuzu», що рухався маршрутом «Івано-Франківськ – Підволочиськ», з автомобілем екстреної медичної допомоги «Citroen». На момент ДТП в автобусі перебували 14 пасажирів. Жоден із них не постраждав, однак травмувалась фельдшерка екстреної медичної допомоги. 31-річна жінка опинилася заблокована в понівеченому авто. Для ліквідації наслідків ДТП залучався черговий караул пожежно-рятувальної частини з Бучача. Рятувальники вивільнили постраждалу і передали медикам для подальшої госпіталізації.
  • о 19:40 на автодорозі Н-18, на під’їзді до міста Монастириська Чортківського району, утворився затор довжиною 3,5 км, який складався із 50 легкових автомобілів, 5 автобусів, близько 20 вантажних автомобілів. Для розблокування залучили 16 рятувальників і 4 одиниці техніки. З 21:15 рух вдалося частково відновити, забезпечили проїзд для легкових автомобілів. На місці події працюють два екіпажі поліції та працівники дорожніх служб.
  • о 20:15 черговим караулом місцевої пожежної команди селища Коропець Чортківського району здійснено буксирування рейсового автобуса «Коропець - Івано-Франківськ», що загруз в снігових заметах та не міг самостійно продовжити рух. В автобусі перебував тільки водій.
  • о 22:11 в с.Городище Козівської громади рятувальники здійснили буксирування автомобіля «Volkswagen T5», що загруз в снігових заметах та не міг самостійно продовжити рух.

Всього підрозділами ДСНС на ліквідацію наслідків негоди здійснено 8 залучень (залучено 10 одиниць техніки та 40 людей особового складу), під час яких:

- вивільнено 16 автомобілів;

- надано допомогу 67 громадянам;

- врятовано 2 людей при ДТП.

Читайте також: Через негоду на Тернопільщині обмежили рух вантажнівок

Жителів Тернопільщини попереджають про погіршення погоди протягом вихідних

Фото ДСНС Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео