Українські юні генії зустрілися у Тернопільському технічному коледжі

Сьогодні у Тернополі завершується V Всеукраїнська олімпіада з радіоелектроніки. Технічний коледж Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя приймає в своїх стінах студентів з різних куточків України – від Івано-Франківська до Херсону.

 

Сьогодні, 22 травня, на урочистій лінійці буде названо переможців. Зараз же студенти ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації демонструють почесному журі свої знання з дисциплін, що входять до циклу професійної та практичної підготовки. Загалом до Тернополя прибуло 13 команд.

- На олімпіаді представлені команди, що складаються з трьох учасників – двох студентів від навчального закладу та викладача, який як тренер супроводжує спудеїв, - розповідає методист технічного коледжу ТНТУ Олександра Брикса. – Діти, що беруть участь у змаганні навчаються здебільшого на 3-4 курсах та проявили неабиякі знання, тож цілком справедливо були відібрані як кращі для того, аби захищати честь свого ВНЗ.

На Всеукраїнську олімпіаду з радіоелектроніки приїхали студенти з Вінниці, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Миколаєва, Нової Каховки, Смілянська, Харкова, Херсону, Черкас, Чернівців та Чернігова. Свою команду вже в якості тренера привіз із далекого Миколаєва і переможець першої олімпіади. Сьогодні він не лише один з кращих випускників свого коледжу, але й викладач, якого люблять і поважають молоді студенти.

- У Тернополі олімпіада такого рівня проходить вперше, адже кожну наступне змагання приймає той навчальний заклад, переможець якого виграє попереднє, - підкреслює викладач ТК ТНТУ, член оргкомітету Віктор Приймак. - Студенти-переможці олімпіади мають можливість позаконкурсного проходження на продовження своєї спеціальності, а також отримують нагороди від організаторів змагань та цінні подарунки від спонсорів.

Умови у всіх рівні, тож перемогу здобуває тут не «улюбленець долі», а той, хто на «ти» з точною наукою. Про результати V-тої Всеукраїнської олімпіади з радіоелектроніки.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео