Тернопільські свободівці готові до третього Майдану

Обласна організація ВО «Свобода» організувала віче «Прийди і скажи «НІ» тарифному терору!».

Близько 150 тернополян зібрались учора коло пам’ятника Степана Бандери, аби висловити протест проти антинародних дій нинішнього уряду. Переважно це місцеві свободівці, які приїхали навіть з районів Тернопільщини, та пенсіонери.

Тут лунали заяви про те, що уряд Яценюка півтора року прикривається війною, тоді як сам діє в інтересах олігархів та краде більше, ніж уряд Азарова.

Серед відомих місцевих свободівців були народний депутат Михайло Головко, очільник обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра, колишній голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк, очільник міської організації Роман Навроцький та інші. Підтримати своїх приїхав особисто лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

- Пройшов не місяць, не два, а півтора роки, - каже свободівець Михайло Головко. - Ми не чекали реформ, ми їх готували самі. Чому не підтримують наші свободівські законопроекти? Чому не розглянутий законопроект про закриття офшорів чи ліквідацію приватних монополій, які були підготовлені ще з перших днів роботи парламенту? Я особисто запропонував законопроект про газ власного видобутку, в якому написано, щоб його направляти тільки для потреб народу. Україна видобуває в рік більше 20 млрд. кубометрів газу. Від міністерства енергетики прийшла відповідь, що собівартість українського газу 1000 кубів складає 1600 гривень, в Росії закупляємо по 5600 грн., а населенню продаємо по 7200 грн. Те, за що «змели» Януковича і його поплічників, сьогодні відкрито і нахабно роблять нинішні олігархи, тільки в десять разів більше.

- Не для цього проливали наші хлопці кров на Майдані, і проливають зараз. – зазначає Володимир Стаюра. - Зараз важко, але ми не маємо права на відпустки та канікули, адже цей рік надзвичайно важливий для українців. Може, сьогодні нас мало для другого Майдану, але два роки тому в силу єдності українців також ніхто не вірив. Нас називають провокаторами і затикають рота. Але досить прикриватись тілами наших бійців, яких за час «перемир’я» загинуло більше, ніж під час ведення бойових дій. Ми дали їм достатньо часу.

Мітинг, який проходив під крики «Ганьба олігархам!» та «Слава Україні!», завершився виконанням гімну. Свободівці обіцяють, що ця акція непокори була не останньою.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео