Тернопіль просить Президента переглянути тарифи на газ та електроенергію

Депутати Тернопільської міської ради прийняли ряд звернень до Президента та Кабінету Міністрів України. Йдеться про дофінансування закладів освіти і перегляд драконівських тарифів на газ та електроенергію.

Звернення щодо регулювання процесу з питань підвищення тарифів на газ та електроенергію та щодо виділення додаткових коштів державної субвенції закладам освіти було прийняте депутатами Тернопільської міської ради до Президента та Кабінету Міністрів України.

«Ми звернулися до уряду щодо фінансування установ освіти, оскільки тих коштів, які були виділені, не вистачає до кінця року на заробітну плату. Адже введена і виплачується у повному обсязі вчителям індексація заробітної плати. На жаль, через значні темпи росту інфляції, виділених коштів не вистачає до кінця року, - пояснює міський голова Сергій Надал. - Оскільки держава зобов’язана фінансувати заклади освіти та охорони здоров’я, тому ми просимо виділити додаткові кошти».

Іншим зверненням депутати просять Президента переглянути тарифи на газ та електроенергію, адже вважають, що населення не може оплачувати їх через відсутність зростання зарплат, пенсій чи інших виплат.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео