Тамара Коблик

На Тернопільщині лише за місяць зафіксували 80 фактів продажу алкоголю неповнолітнім

Заборона на продаж алкогольних напоїв та пива в магазинах поблизу навчальних закладів вже діє на території Скалатської територіальної громади

Працівники ювенальної превенції Тернопільщини продовжують здійснювати профілактичні рейди щодо дотримання вимог законодавства щодо заборони продажу дітям пива, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Лише за минулий місяць поліціянти задокументували понад 80 фактів порушень вимог частини 2 статті 156 КУпАП, зокрема продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. Посилену роз’яснювальну роботу поліціянти й надалі проводять із торговими закладами, які знаходяться поблизу навчальних закладів та здійснюють реалізацію алкоголю, цигарок, у тому числі електронних. Таких на території області нараховується понад 200, а на 9 працівників крамниць складено адміністративні протоколи за продаж алкоголю чи цигарок школярам.

З метою недопущення даних правопорушень працівники поліції скерували до 56 територіальних громад листи з пропозицією запровадження обмежень продажу алкогольних напоїв та пива в магазинах поблизу навчальних закладів. Така заборона вже діє на території Скалатської територіальної громади.

Продовжується превентивна робота поліції в навчальних закладах області Правоохоронці спілкуються з дітьми щодо шкідливості вживання алкогольних напоїв, тютюнових виробів та електронних сигарет.

Звертаємося до мешканців міста: якщо ви стали свідками продажу чи купівлі неповнолітнім цигарок або алкоголю, зупиніть і продавця, і дитину. Повідомляйте про такі факти на лінію «102», - просять правоохоронці.

Вибір читачів за тиждень

Відео