Тамара Коблик

У Тернополі відкрили пам’ятний знак поруч з обласною універсальною науковою бібліотекою

Цей пам’ятний знак - шана і повага від всіх тернополян до науковців

На бульв. Тараса Шевченка, 15 у Тернополі відкрили та освятили пам’ятний знак з нагоди 150-річчя від заснування Наукового товариства імені Шевченка. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Наукове товариство імені Шевченка завжди об’єднувало кращих науковців української нації, його створили ще в далекому 1873 році і воно стало свого роду першою національною академією наук. Товариство завжди несло українську ідею, підтримувало українську науку, займалося просвітництвом. Ми гордимося тим, що наші земляки також були його учасникам, - йдеться у повідомленні міськради. - І сьогодні учасники цього об’єднання є гідними послідовниками своїх попередників. Цей пам’ятний знак - шана і повага від всіх тернополян до науковців і стимул для молодих початківців. Дякую усім, хто долучився до організації та створення цього пам’ятного знаку. Щиро бажаю усім науковцям нехай ваші знання, досвід, практика завжди використовуються у мирній країні.

На граніті – викарбувані імена дійсних членів НТШ, які народилися на Тернопільщині й були обрані до 1940-го року.

Ініціатором відкриття пам’ятника є голова Тернопільського осередку НТШ, доктор медичних наук, академік – Михайло Андрейчин.

Творці монументу  – очільниця кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ТНПУ ім. В. Гнатюка Марія Маркович і народний художник, професор кафедри Роман Вільгушинський.

Фото Тернопільської міської ради та зі сторінки ТНМУ ім. Я.Горбачевського у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео