Тернопілля - туристична Мекка України (відео)

У галереї «Бункермуз» до Дня туризму, який відзначатимемо 27 вересня, відбувся звіт департаменту туризму Тернопільської ОДА за пророблену роботу. Працівники департаменту розповідали про перспективи, вручали кращим представникам галузі подяки.

Туризм - "вічна" галузь бізнесу. Для його розвитку та процвітання Тернопільщині ще потрібно зробити чимало. У ході звіту працівники департаменту похвалились досягненнями, розповіли про співпрацю з громадською радою, проведені прес-тури, фестивалі. 

У другій частині заходу відбулось нагородження представників туристичної галузі Тернопілля. Були присутні представники туроператорів, готельно-розважальних комплексів області, працівники культури, освіти і влади.

"Терен" запитав у голови ОДА Степана Барни, якими є  шляхи розвитку туризму на Тернопільщині.


- Яких результатів Тернопільщина досягнула у галузі туризму за рік?
- Найважливіше - це те, що ми хочемо розробити комплексну стратегію розвитку туризму у цьому році, яка буде покликана збільшити кількість туристів на Тернопільщині. І найголовніше, ми відновили, не зважаючи на те, що були важкі обставини в країні, проблеми, котрі заставляли нас думати не про туризм, ми в цьому році відновили усі без винятку фестивалі. Фестивалі лемківської культури "Дзвони Лемківщини", «Борщівська вишиванка», відновили туристично-інфрастуктурні комплекси, а також проводимо фестивалі замків. І це є найкращий момент, коли ми можемо популяризувати наше Тернопілля, нашу інфраструктуру.
- Як голова ОДА, чим зможете забезпечити допомогу тим, хто має бажання працювати та розвивати туризм на Тернопіллі?
- Можу гарантувати, що не буду заважати. Друга позиція. Однозначно, що кожен оператор, який захоче працювати на території Тернопільської області, буде мати сприятливі умови, з точки зору оформлення дозвільних документів, виділення земельних ділянок для проведення власного бізнесу. Нам приємно працювати з кожним підприємцем, в тому числі і туристичного спрямування, котрий створюватиме робочі місця, сплачуватиме податки та робитиме Тернопілля привабливим для усієї держави.


Оксана СЛОБОДЯН

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео