На базі Бучацької лікарні відкрили сучасне гемодіалізне відділення

Сучасне гемодіалізне відділення відкрили 12 жовтня на базі Бучацької районної лікарні. На урочистому відкритті були присутні спонсори й меценати, а також голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

«За будь-яких обставин ми повинні турбуватися про ту категорію людей, яка потребує нашої підтримки, — зазначає очільник області. — Приємно констатувати, що за такий короткий проміжок часу — майже чотири місяці — ми зуміли зробили усе можливе для покращення умов лікування. Загалом, це вже четвертий центр гемодіалізу, відкритий на Тернопільщині. Не так давно, лиш два місяці тому, подібний заклад запрацював у місті Кременець. Спільними зусиллями людей доброї волі, меценатів, керівників підприємств, а також безпосередньо й адміністрації лікарні ми змогли це зробити».

Степан Барна наголошує, що це лише початок. Так, вже відновлена реконструкція Тернопільського перинатального центру «Мати і дитина». Також здійснюється реконструкція діагностичного центру в Університетській лікарні та міської інфекційної лікарні. 

«У жодному разі ми не зупинятимемось на досягнутому, — продовжує голова Тернопільської ОДА. —  Лише в поточному році 50 мільйонів гривень були зорієнтовані на покращення умов лікування хворих, а також створення належних умов для роботи медиків. І наступний рік буде роком відновлення медичних закладів у Тернопільській області. Для цього у нас є хороші економічні й фінансові показники».

Джерело: www.oda.te.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео