Тернополян закликають здати кров для онкохворих дітей

Протягом тижня тернополяни можуть здати кров для онкохворих дітей. Всеукраїнська благодійна акція «Врятуй дитині життя» стартувала 5-го жовтня та триватиме до 30-го листопада. Донорами можуть стати люди віком від 18 до 45 років. Для реєстрації потрібно подзвонити за номером 097 18 63 959.

Акція триватиме ще тиждень, потім організатори підіб’ють підсумки. Тернопільщина активно долучилася до збору крові та лідирує по всіх Україні.

«Хочу відзначити Тернопільську область, де найкраще здавали кров із всіх інших регіонів України, де організовувалася ця акція. Тернопіль найактивніше долучався, можливо через те, що вона відбувається в тут уже втретє, а у більшості інших – вперше. Люди вже знають про цю акцію, долучаються і здають кров», – каже представник «Жіночої січі» Ірина Бревко.

Вона зазначила, що обов’язково потрібно реєструватися за номером, щоб кров пішля для хворий дітей.

«Люди інколи не дослухаються до того, що ми закликаємо реєструватися за номером телефону, а просто йдуть у Центр переливання крові. Ця кров стає донорською та не потрапляє до онкохворих дітей», – додає  Ірина Бревко.

Бажаючим людям необхідно подзвонити за вказаним номером телефону. Тоді вона отримає детальну інформацію. У телефонному режимі буде заповнена анкета.

Акція «Врятуй дитині життя» проходить у Тернополі уже втретє. Організовує захід «Жіноча січ». Здати кров можна до 30-го листопада.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео