Талановиті діти Тернопільщини показали свої унікальні вміння

Сьогодні, 15 грудня, офіційно відкритий перший день виставки-конкурсу “Замість ялинки – зимовий букет”. Протягом двох днів учні з усієї області презентуватимуть свої роботи у обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Сьогодні вже 6 районів області показали свої можливості - роботи вражають. 

Оригінальні новорічні композиції, дідухи, вітальні листівки, українські сувеніри, елементи новорічного декору – це можна побачити у обласному центрі еколого-натуралістичної творчості.

Уже завтра, 16 грудня, усі області запрезентують свої роботи. Найкращі змагатимуться за першість на всеукраїнському рівні.

Про нове бачення дітей на конкурсі, а також про те, що учні відображають у своїх роботах "ТЕРЕН" поспілкувався із заступником директора з виховної роботи Надією Сворінь.

- Розкажіть про витоки обласної виставки-конкурсу?
- Напередодні новорічно-різдвяних свят, уже традицією нашого Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, стало проводити виставку-конкурс “Замість ялинки – зимовий букет”. Ця виставка-конкурс проводиться з метою формування в учнівської молоді  національної свідомості, відродження традицій та звичаїв українського народу, формування екологічної культури, творчості. Кращі роботи будуть відібрані. По результатах обласного конкурсу, представлятимуть свої роботи в Києві, на двох конкурсах - "Новорічна композиція" та "Український сувенір". 

- Що цьогоріч відображають учнівські роботи?
- На сьогоднішній день більш актуальним стало питання національно-патріотичного виховання. Тому, щоб звернути увагу громадськості про єдність українців, згуртованість для спільної мети, звичайно, учні використовували в своїх роботах українську символіку. Діти дуже болюче сприймають ті події, які сьогодні відбуваються в Україні, і акцентують увагу на ці роботи. Прикладом є робота "Україна в серці". На фоні жовто-блакитного прапора відображене серце, що означає біль за Україну.



Детальніше у відео.

 


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео