Олена Чепіль

У Тернополі є 16 місць концентрації ДТП: як покращують безпеку на дорогах

Ці ділянки позначені відповідними знаками. А також патрульна поліція працює над пропозиціями щодо покращення руху та зниження аварійності

22 місця концентрації аварій є на обліку патрульної поліції Тернопільщини. Серед них - автодорога в районі аеропорту біля Смиківців, поворот на Збараж, поворот на Байківці тощо. З них - 16 таких ділянок - у Тернополі. Здебільшого це там, де розташовані пішохідні переходи. Про це повідомив під час брифінгу старший інспектор з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Віталій Тищук.

На цих ділянках встановлюють відповідні знаки про те, що тут є концентрація ДТП. Також ми завжди надаємо пропозиції щодо покращення руху та зниження аварійності на даній автодорозі, - каже Віталій Тищук.

Упродовж 2022-2023 років покращилася безпека дорожнього руху на кількох вулицях Тернополя. На вул. Тарнавського та на проспекті Злуки встановили «острівці безпеки». На вулиці Бережанській – виконали поточний ремонт дороги, встановили «острівець безпеки», огорожу, яка не дозволить пішоходам вибігати на дорогу, нанесли розмітку та встановили дорожні знаки.  

Ми зараз робимо багато всього, аби зменшити кількість ДТП. Проте, в першу чергу це залежить від учасників дорожнього руху. Не потрібно нехтувати правилами, адже дорога не прощає помилок, - зазначає начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

Також проведено ряд робіт з облаштування чистилівського перехрестя: встановили додаткові дорожні знаки, нанесли нову розмітку, розробили проєкт, який дозволяє зробити дворівневу розв’язку тощо.

Такі заходи зменшили кількість скоєних ДТП на цьому перехресті. Висока аварійність не спостерігається, - зазначив Богдан Шевчук. 

Наразі у Тернополі працює 5 камер автоматичної фотовідеофіксації. Також встановлено камери у Великій Березовиці, Смиківцях та в Кременецькому районі. 

Понад два місяці вони працюють у тестовому режимі, але скоро почнуть діяти на повну, і порушникам надходитимуть «листи щастя», – додав начальник патрульної поліції Богдан Шевчук.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео