У Бережанах проведуть експеримент з енергозбереження

Пілотний проект, що покаже ефективність енергозберігаючих ламп на практиці, впроваджуватимуть у Бережанах. Ініціатором ідеї є житель міста Олег Катерняк.

«Провели розрахунки і домовились в січні замінити звичайні лампи в одному з корпусів ЗОШ №2, декількох квартирах на вибраних вулицях та одному домі в Бережанах, - пише він на БЕРЕЖанському ІНФОрмаційному порталі. Також, за погодження РЕМ та міського голови, спробуємо замінити звичайні лампи на вул. Б. Хмельницького на світлодіодні енергозберігаючі (планово у лютому 2016-го).
Починаємо з інформування (популяризації) переваг енергозберігаючих ламп для приватних домогосподарств та підприємців в м. Бережани. Підготував 1000 шт. екземплярів таких матеріалів (підкоригував під цифри сьогоднішнього дня, надав детальне роз'яснення по ефективності і рекомендацію щодо світлодіодних ламп). За допомогою активістів до кінця року ми роздамо жителям Бережан та району ці буклети.
Після двох місяців пілотного проекту ми покажемо енергоощадність даного проекту і будемо його масштабувати на все місто.
Надіюсь, спільними зусиллями з місцевою владою, Львівським політехнічним Університетом та Фондами, ми зможемо захистити проект "Відновлення мереж зовнішнього освітлення міста Бережани з впровадженням енергозберігаючих технологій та налагодження роботи вуличних комітетів".

Проект цікавий і реальний, дасть можливість міському бюджету економити в 5-7 разів на витратах за електроенергію освітлення вулиць і зробити місто світлим.
Далі постійна (в дечому дотаційна) популяризація проекту заміни звичайних ламп світлодіодними енергозберігаючими лампами мешканцями міста протягом наступних років.
Бережани - місто, де хочеться жити, приклад для інших малих міст України. Давайте об'єднуватись!».

Вибір читачів за тиждень

Відео