Боєць «Дніпра» розповів про зраду

Паралель між зрадою під час Бою під Крутами та сьогоденням провели тернопільські бійці. На прес-конференції, присвяченій до річниці цієї історичної події, вони розповіли про те, чому люди трагічно загинули у «Дебальцевському котлі».

– Коли закривався Дебальцевський котел, ми були в районі Пісків. Близько двох днів жодна куля не свистіла над нашою головою. Це свідчить про те, що вони стягнули туди все, що могли. Лише кілька контрударів у потрібному напрямку могли деблокувати цей котел. Хлопців в Дебальцево просто здали. Мені і моїм бойовим побратимам очевидно, що це – відкрита зрада, – розповідає боєць батальйону «Дніпро», депутат обласної ради Богдан Бутковський.

У подіях, що відбуваються зараз в Україні, він вбачає ту ж зраду, що і під час подій під Крутами.

Те, що відбувається зараз, фактично дежавю того, що відбувалося колись. Тоді на смерть відправили студентів. Багато з них, навіть, не вміли володіти зброєю. Мені це нагадує події, які були у нас нещодавно, коли патріоти добровільно пішли на фронт, а люди, які мали відповідати за мобілізацію, фактично нічого не зробили. Зараз ми бачимо продовження тієї ж політики та зради, – каже Богдан Бутковський.

Боєць батальйону «Карпатська Січ» Володимир Стаюра вважає, що бій під Дебальцевим модна було відбити:

– Нам не дали вдарити по Донецьку, там люди виходили живою дорогою і їх просто гасили зі зброї. Цю трагедію нам показали, як талановитий тактичний хід військових керівників. На цей момент ми мали все озброєння і могли вдарити по Донецьку, що змусило би їх відвести війська від Дебальцево на його захист.

– Бій під Крутами – це бій студентів-добровольців, які вийшли захистити Україну від червоної навали.  В час Українсько-російської війни ми бачимо, що за цей час майже нічого не змінилося. Знову воюює молодь, добровольці та студенти, а збройні сили підтягуються після тисячі смертей, – додав голова організації «Студентська Свобода» Ігор Костюк.

Джерело: ternopil.te.ua


 

Вибір читачів за тиждень

Відео