Усі керівники комунальних підприємств облради звітуватимуть

Як надалі працюватимуть комунальні підприємства Тернопільської обласної ради, адже деякі з них «лихоманить» через серйозні проблеми, а частина - існує лише на папері? Про це «Терен» запитав у керівника найвищого представницького органу Тернопілля Віктора Овчарука. Він запевнив, що вже почав чистити «Авгієві стайні».

Нагадаємо, під час минулої каденції один із тодішніх заступників голови Сергій Тарашевський ініціював перевірку комунальних підприємств обласної ради. Він довго намагався їх порахувати і був здивований, що число наближається аж до сотні. Тоді йшлося про звіти керівників підприємств, а також вірогідні наступні звільнення. Проте старт наступної виборчої кампанії поставив крапку у цих благих намірах.

- Що я можу сказати. Такий тяжкий спадок мені, а точніше – всьому нашому депутатському корпусу залишився, - зітхає Віктор Овчарук. – І я як керівник ради нині залучаю членів усіх комісій та експертів до вирішення цього складного питання.

В обласній раді вже склали графік, коли кожен керівник комунального підприємства повинен прозвітувати про свою роботу, використання бюджетних коштів тощо. Лише після аналізу цих даних керівництво ради визначиться: залишати ці структури чи краще їх закрити або переформатувати. 

- Комунальних підприємств багато, і робота з ними  клопітка, - визнає Віктор Овчарук. – Треба ж не просто подивитися на керівника, а оцінити його роботу. Звіти іноді відбуваються на емоціях.

Пан Овчарук каже, що депутати, які прийшли у раду вперше, здивовані ситуацією, яка склалася з комунальними підприємствами облради. Вони навіть не можуть повірити, що тих структур стільки колись створили. До того ж, деякі керівники сидять у своїх кріслах ще з часів Союзу, що взагалі не вкладається у жодні рамки кадрової політики.

- Не дивно, що в обласному комунальному інституті післядипломної освіти вже стільки часу вирують пристрасті, - додає чиновник. – Проблема задавнена, а шукати вихід почали лише ми.

Докладно про ситуацію у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної освіти читайте ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео