На Тернопільщині правоохоронці навчають школярів правил дорожнього руху

Уберегти життя і здоров’я найменших учасників дорожнього руху – справа спільна і для батьків, і для педагогів, і для самих працівників поліції. З навчальною бесідою правоохоронці завітали до школярів Бережанської загальноосвітньої школи. Працівники поліції розповіли про основні вимоги правил дорожнього руху та профілактику дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Інспектор сектору превентивної поліції Бережанського відділу поліції Іван Чоп нагадав дітям про необхідність неухильно дотримуватися правил дорожнього руху та як безпечно поводитися на вулицях. Правоохоронець моделював різні ситуації, в які найчастіше потрапляють маленькі пішоходи. Учням ще раз нагадали як правильно переходити проїжджу частину дороги, де, згідно з правилами, повинні знаходитись неповнолітні в салоні машини; що означають сигнали регулювальника на дорозі.

Обговорили й правила безпечної поведінки  під час подорожей в громадському транспорті, а також звернули увагу дітей на правила поведінки на дорозі у темну пору доби. Поліцейський зазначив, що задля власної безпеки діткам слід позначати себе за допомогою світло відбиваючих елементів на одязі, взутті та рюкзаках. Їх використання дозволить водієві завчасно побачити пішохода в сутінках і заздалегідь подбати про зупинку або зниження швидкості руху.

Про особливості безпеки дорожнього руху в зимовий період розповів школярам  працівник поліції, Василь Корба Він наголосив, що основною причиною ДТП є свідоме ігнорування  правил дорожнього руху. В багатьох випадках страждають саме пішоходи, деякі з власної вини, інші через водіїв, які неуважно керують транспортними засобом.

Школярі  уважно дослухалися до правоохоронців. Учні порадували гостей своїми знаннями  - вони без запинки розповідали ази дорожньої азбуки, правильно відповідали на запитання.

На завершення школярі отримали від працівників поліції пам’ятки щодо безпеки дорожнього руху та як не стати об’єктом злочину.

Працівники поліції надалі докладатимуть максимум зусиль, аби дороги дитинства були максимально безпечними.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео