У Тернополі про свої доходи повідомили 11 мільйонерів

Кампанія декларування громадянами своїх доходів, отриманих торік, уже підходить до завершення.

Нагадаємо, законодавці встановили граничний термін подання декларацій про майновий стан і доходи - до 1 травня. Проте, оскільки цього року останній день строку припадає на 30 квітня, тобто вихідний день, то останнім днем подання вважається день, що настає за вихідним чи святковим днем - вівторок, 3 травня.

Уже задекларували 1,3 млн грн іноземних доходів

Попередні підсумки кампанії декларування для «Терену» погодилися підбили у Тернопільській об’єднаній державній податковій інспекції (ОДПІ).

- Ми із перших тижнів кампанії декларування доходів постійно моніторимо процес, - каже заступник начальника Тернопільської ОДПІ Володимир Гузенков. - Адже дуже важливо знати, кому слід нагадати про необхідність декларування, як варто наблизити наші податкові послуги і сервіси до платників.

Жителі обласного центру і Тернопільського району, за його словами, подали до інспекції (актуально на 14 квітня 2016 р. – прим.) 1927 декларацій. Серед них: 807 – ті, хто був зобов’язаний подати декларації. Натомість 1120 звітів про доходи подали громадяни, які розраховують на податкову знижку.

- 56 громадян задекларували понад 5,3 млн грн доходів від здачі в оренду майна, 273 громадянина задекларували 42,7 млн грн від продажу рухомого та нерухомого майна, - продовжує фахівець. – Натомість 324 – спадщину на суму 54,3 млн грн.

До слова, десять громадян задекларували 1,3 млн грн іноземних доходів.

Тернополяни отримують мільйони у спадок

Уже є 11 платників податків, які задекларували доходи, вищі за 1 млн грн. Загалом вони прозвітували про майже 24 млн грн.

- Серед мільйонерів є троє осіб, доходи яких склали понад 2,5 мільйона, - додає Володимир Гузенков. - Джерело їхніх доходів – це: спадщина, оренда і продаж рухомого і нерухомого майна.

Завдяки цьому значно поповниться казна. Загалом туди надійде близько 4,3 млн грн. Трохи більше 700 тис. грн сплатять у бюджет лише мільйонери, уточнив фахівець.

- Окрім того, 186 тисяч сплатять громадяни, які отримали доходи від здачі майна в оренду. Ще 1 млн 216 тисяч - ті, хто продав рухоме і нерухоме майно, - підсумовує податківець. - Декларанти, які успадкували майно, сплатять до бюджету понад 2 млн 200 тис.  грн.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Довідка. 1 мільйон 232 тисяч громадянин у 2015 році отримали доходи, що перевищують 1 млн гривень. Про це повідомили у Державній Фіскальній Службі. Загальна сума задекларованого мільйонерами доходу становить 6 млрд грн. Сума податку на доходи фізичних осіб, яку вони самостійно визначили до сплати до бюджету, - 129,7 млн грн, а військового збору - 13,3 млн грн.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео