Розпочинаємо сезон ремонту обізнаними

Підійти до вибору матеріалів виважено, а до дизайну – творчо, має кожен, хто запланував початок ремонту оселі чи офісу.

Як переконатись в якості та визначитись із видом потрібного товару, а також зробити його вишуканим і унікальним, розповідає директор салону керамічної плитки та сантехніки «Кишеня майстра» Роман Романів.

- Вибираючи плитку, що має знати покупець?

- У першу чергу вибір плитки залежить від обраної поверхні. Це може бути підлога, стіна, зовнішній фасад. А ще - на стійкість самої плитки проти зношування. Якщо такі питання узгоджені, ми розпочинаємо підбирати дизайнерський стиль, демонструючи вигляд приміщення після очікуваного ремонту в комп’ютерному варіанті.

- А що порадите для облаштування стін?

- Теоретично тут підходить плитка будь-якого виду. Але не можна забувати про такі характеристики, як водопоглинання та морозостійкість. Наскільки довго буде триматись плитка на стінах, залежить від матеріалу. Якщо рівень вологопоглинання - високий, то матеріал не витримає перепаду температур та різних навантажень. Плитці з керамограніту не шкодить різниця температури діапазоном навіть від -50 до +50 градусів. Цей матеріал має низький рівень вологопоглинання, що означає довгий термін придатності покриття в приміщеннях, де немає постійного опалення. Також міцніша плитка, компонентом якої є біла глина, червона – більш крихка. У салоні  увесь асортимент - преміум і елітного класу, тому якість відповідає стандартам.

- Із якістю потрібно поєднати вигляд. Як клієнту визначитись у плані дизайну?

- Ми співпрацюємо із понад 40 фірмами-постачальниками. Це три вітчизняні компанії, решту – європейські. Вони постійно розширюють свої каталоги відповідно до потреб різних категорій клієнтів. До прикладу, великий вибір пропонує польська фабрика керамічної плитки Tubadzin. Ексклюзив для інтер’єру їхні спеціалісти створюють, підбираючи плінтуси та декоративні вставки для плит. Загалом, клієнти можуть прийти до нас із власними ідеями і зробити індивідуальне замовлення.

- Який вибір дизайнерських рішень ви пропонуєте?

- «Кишеня майстра» цінує співпрацю з фірмами, які приділяють увагу якості та виконують творчі завдання оформлення. Наведу приклад на тій же польській фабриці Tubadzin. Її продукт відповідає європейським вимогам. Усі колекції каталогів фабрики розділені для різних категорій клієнтів відповідно їхнім вимогам. Якщо серія Pastel створена для використання в інвестиційних проектах, то зроблена в стилі країн басейну Середземного моря Mayolika ідеально підійде для ванних кімнат, басейнів, кухонь, залів. Авторська субмарка відомого дизайнера Maciej Zien стане чудовим вибором для великих кімнат оселі. Серія Tartan надасть вибір керамограніту в 12-ти кольорах із максимальним ефектом проти стирання, а колекція Ancona пропонує лише 5 кольорів керамограніту зате із спеціальними плитками-східцями, які створюють цікаві ідеї декору.

- Із вибором сантехніки має бути простіше. На що повинні звертати увагу покупці?

- У плані дизайну вибрати сантехніку справді простіше. Маємо загальні тенденції. На даний час популярними стали квадратні форми. А от якість визначає знову ж таки матеріал покриття. Якщо ми оберемо фарфор для ванни, то цей матеріал буде більше відштовхувати воду. Отже ми отримаємо менше осідання бруду та поглинання запаху. Металічна поверхня теж характеризується більшим рівнем водовідштовхування, ніж акрилова. Багато хто віддає перевагу акриловим ваннам з причини її малої ваги. Це значно полегшує доставку та встановлення. До того ж акрилову ванну можна обрати будь-якої форми. Щодо вибору кранів, ті, які виготовлені із легкої сталі – не піддаються корозії. Латунні  є екологічно чистими виробами. Часто в одному виробі поєднують різні матеріали. Тому важливо, щоб деталі для кріплення і регулювання були з нержавіючої сталі. Тоді виріб слугуватиме довго.

- Чи слід клієнту іти у салон підготовленим? Які дані він має надати консультанту?

- Ми пропонуємо безкоштовну 3D візуалізацію інтер’єру. Клієнт повідомляє нам розміри та план кімнати, а ми показуємо йому на комп’ютері  її вигляд після ремонту. Ці дані потрібно мати у будь-якому випадку. Адже правильно підібрані технічні характеристики і дизайн не допоможуть, якщо плитка чи ванна не відповідатимуть розміру приміщення. Також при виборі кранів потрібно знати схему мереж.

- Окрім 3-D дизайну, якими ще додатковими послугами можна скористатись у «Кишені майстра»?

- Ми здійснюємо доставку по всій Україні. Наш клієнт – необмежений у відстані. Також це стосується видів матеріалів і дизайнерських рішень. Ми не ставимо рамок щодо вибору клієнта. Натомість шукаємо можливості знайти саме ту річ, яка відповідатиме конкретній вимозі. Кожен покупець для нас є цінним, незалежно від видів замовлень та їх масштабів. 

Вибір читачів за тиждень

Відео