Борці зі Збаража привезли «золото» із Польщі

Збаразькі юнаки перемогли у міжнародному турнірі з вільної боротьби  в Республіці Польща.

На 11-му Міжнародному юнацькому турнірі з вільної боротьби на Кубок Мазовша, який відбувся у польському місті Тересін українська команда, основу якої складали спортсмени із Збаража -  вихованці ФСК «Чемпіон» - тренерів Петра та Євгена Королів, Олександра Шафранського, зайняла перше місце, повідомляє «Народне слово».

«Срібло» вибороли господарі змагань - клуб «Тересін». На третьому місці - литовці, на четвертому - росіяни.

Загалом турнір зібрав 24 команди з Німеччини, Словаччини, Литви, Росії, України, клубів Польщі.

Чемпіонами турніру у своїх вагових категоріях стали Владислав Хариш (27 кг), Богдан Бастюк (33 кг), Юрій Вовк (35 кг).

- Наші золоті призери, - відзначив Петро Король, - у сутичках перемогли багатьох сильних суперників з Німеччини, Польщі, Литви, Росії, а у фіналі зустрілись із своїми земляками. Срібло завоювали Богдан Федчишин (категорія 27 кг), який уступив першість Владу Харишу, Назар Григоряк (30 кг), Олег Ключка (42 кг). Бронзові нагороди вибороли Андрій Ткач (38 кг) та Олександр Михальський (85 кг).

- Андрій Ткач, - зауважив Петро Король, - перемігши чемпіона Польщі, у фіналі поступився борцю з Росії, а за третє місце змагався із земляком ? Вадимом Крупським, який, до речі, показав досить гарну боротьбу і зайняв п’яте місце. Також на п’ятому місці Олександр Мельник (33 кг).

За словами учасників змагань, турнір відбувся на дуже високому рівні, у його урочистому відкритті взяли участь високопосадовці, представники місцевого самоврядування, які надають велику увагу спорту, зокрема вільній боротьбі, борцівському клубу міста Тересін, який виховує сильних спортсменів - учасників і призерів чемпіонатів Європи і світу.

Чемпіони та призери турніру були щедро винагороджені медалями, грамотами, подарунками. Переможці отримали грошові премії, за які придбали спортивне взуття та одяг.

Найбільш зворушливими для них були моменти, коли стояли на п’єдесталі пошани у супроводі Гімну України.

Незабаром збаразьких спортсменів чекають нові турніри на змагання як в Україні, так і в Празі та Берліні.

Петро ОВЧАРИК

Фото «Народна газета» 

Вибір читачів за тиждень

Відео