Юна художниця з Тернополя представила свої роботи у бібліотеці для дітей (відео)

Вернісаж під назвою «Моя історія прекрасного» триває у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей. Свої роботи там представила юна художниця Олена Олійник.

Дівчина навчається у 9-му класі школи №26, а також у гуртку декоративно-ужиткового мистецтва на Станції юних техніків. Художниця працює у різних техніках, але за тематикою їй найбільше подобається писати пейзажі.

- Ця дитина – дуже талановита, - каже керівник гуртка Ірина Качанова. - Емоції свої вона вміє передавати за допомогою пензля. Я надіюся, що попереду у нас буде ще багато цікавого. Вдячна керівникам  бібліотеки, організаторам цієї виставки, що вони надали дитині можливість показати свій талант, своє вміння, свою творчість. 

В останні роки Оленка працює в техніці живопису олійними фарбами. Найглибше враження на гостей виставки справляє полотно «Дівчина-весна» - загадкова робота, від якої віє ніжним ароматом конвалій. Проте найдорожчою для дівчинки все-таки є її перша картина.

- Я пам’ятаю її, - каже Олена Олійник. - Ми тоді малювали проліски. І це були лише три квіточки і листочки на тлі. Пам’ятаю, якими жахливими у мене тоді вийшли мазки. Тепер дивлюся і думаю: «Ого…». Звісно, із роками все краще виходить, адже вдосконалюються навички. Але мені все одно приємно дивитися на ту, першу картинку. Вона завжди буде мені подобатися, хоча - і недосконало намальована. Адже вона – особлива!  

Хист до малювання у дівчинки, до речі, помітили її батьки.

- Я пам’ятаю, коли була маленькою, то, як усі діти, малювала в альбомі фломастерами, олівцями, - розповідає Олена Олійник. - Мама чи тато мені тоді запропонували: «Треба тебе віддати на гурток малювання». І я сказала: «Добре». 

Роботи юної тернополянки перебуватимуть у бібліотеці до кінця травня. Доторкнутися до світу її художнього мистецтва зможуть усі охочі.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео, надані батьками художниці

Вибір читачів за тиждень

Відео