Орест Сарматський

Тернопіль пакує валізи до Рівного, аби звідти полетіти в Анталію

літак04

Аеропорт у Рівному відкрив перший регулярний рейс до Туреччини.

Відкрито перший регулярний рейс з Рівненського аеропорту до Туреччини.

   Про це кореспондента «ТЕРЕНу» повідомили у прес-службі летовища.

- Запуск цього рейсу – надважливий крок у справі відродження Рівненського аеропорту. Регулярні рейси, постійно діючий аеропорт і хороші його технічні можливості – це позитивний сигнал для інвесторів. Переконаний, що найближчим часом вони з’являться обов’язково. А ми, в свою чергу, не збираємося зупинятися у плані перетворення Рівненського аеропорту в сучасне, європейське і комфортне летовище, - зазначив в аеропорту голова облдержадміністрації Олексій Муляренко.

літак03
літак03

За його словами, він залишився задоволений готовністю летовища.

- Я думаю, що всі туристи будуть теж задоволені тим, що аеропорт добре працює. Не буде відчуття того, що чогось не вистачає. Ремонтні роботи зробили вчасно на високому рівні, вдалося збільшити зону відльоту. Технічні, юридичні, будівельні питання владнані. Для роботи прикордонників всі умови забезпечені. Служби поліції, ДСНС, швидкої допомоги – усе діє згідно регламенту, - наголосив Олексій Муляренко.

літак02
літак02

На завершення керівник області додав, що за розрахунками спеціалістів Рівненський аеропорт має хороші перспективи, адже в потенціалі, виходячи з кількості населення, яке проживає в 150-200 кілометровій зоні від аеропорту, він може приймати та відправляти по 8-9 авіарейсів щотижня.

Однак для цього саме приміщення аеровокзалу потребує чималих інвестицій.

- Сьогодні ми працюємо над тим, аби провести повну реконструкцію аеровокзалу. А для цього потрібні інвестори, адже за обласний бюджет цього зробити не реально. Саме тому сьогодні ми активно працюємо в пошуках таких інвесторів. Наразі вже є домовленості про зустріч з представниками прибалтійської компанії Avia Solutions Group, яка виявила зацікавленість нашим аеропортом, - розповів Олексій Муляренко.

Рівненський аеропорт не експлуатувався в режимі регулярного прийому-відправки пасажирів близько десяти років, тож потребував ремонту та відновлення.

Отож, до Анталії вирушив великий літак - «МакДуглас». Переліт до Анталії триватиме 2 години 15 хвилин. На борту - 175 пасажирів. Вони повернуться до Рівного за два тижні.

літак01
літак01

Вартість квитка рейсу - Рівне-Анталія в середньому сягає 400-450 дол. Найдешевший вартує 250 дол. Одночасно аеропорт може обслуговувати 100 пасажирів. Планується, що буде виконуватися один рейс щотижня.

Працівники аеропорту запевняють, що зроблять все, щоб пасажирам було комфортно. «Залишити автомобіль можна на стоянці біля стін терміналу. Запаковувати багаж будуть вручну - ця послуга коштуватиме всього 10 грн. Поруч з вагами є табло з інформацією про рейси. Багаж будуть »просвічувати« інтроскопом. А пасажирів митники перевірятимуть ручними сканерами. А потім перевірка на паспортному контролі», - зауважується у повідомленні прес-служби.

Аеропорт у місті Рівному, побудований 1944 року, почав роботу як пасажирський 1945-го. Розташований у селі Тинне  за 7 км на південний захід від Рівного.

Летовище об'єднує роботу 16 служб та відділів, які обслуговують пасажирів, вантажний транспорт, чартерні рейси, кафе, автомобільний вантажний транспорт, оптову торгівлю паливом.  На підприємстві працює понад 100 працівників.

Фото – відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео