Степан Барна: в Тернопільській області жоден аграрій «мзди» нікому не платить

9DkD9IYkUiM

Під час візиту Генерального прокурора у Тернопіль, між ним і головою обласної держадміністрації виникла розмова про те, скільки коштує гектар орної землі для фермера. Степан Барна запевнив: в Тернопільській області жоден аграрій «мзди» нікому не платить.

Розповідаючи про бурштинову мафію на Рівненщині, Юрій Луценко повільно перейшов до Тернополя і звернувався до голови обласної держадміністрації:

- Степане, скільки коштує гектар орної землі для фермера на Тернопільщині?

- В Тернопільській області жоден аграрій «мзди» нікому не платить, з точки зору того, що було раніше, - запевнив його Степан Барна.

rhEEfRY_ONw
rhEEfRY_ONw

За словами очільника області, фермери на Тернопільщині виконують соціальні зобов’язання, роблять дороги, покращують умови в селах, допомагають військовим.

Юрій Луценко спочатку навіть не повірив: «Немає 200 баксів за гектар?», на що Степан Барна відповів: «Даю слово, що немає».

- Але є інша проблема – 20% землі – ще не облікована, - зазначив голова обласної держадміністрації.

Проте як запевнив Генпрокурор, це ще добра ситуація, адже по всій Україні – щонайменше 50% не облікованої землі, а в одній з областей – аж 75%.

- І коли в Дніпропетровській області прокуратура провела перевірку двох районів, в районну раду впало по 120 мільйонів гривень, голови настільки перелякались, що подзвонили в прокуратуру і запитали чи це якась провокація. Насправді це не провокація, це просто відновлення законних 3% податку за землю, які мають платити, але не платять, - зазначив Генпрокурор.

Тож Юрій Луценко зобов’язав нового прокурора В’ячеслова Перча виправити ситуацію і в нашій області.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео