Найбільший в Україні портрет Скрябіна офіційно презентували в Тернополі (фото, відео)

IMG_0197

«Стіна щасливих людей» - саме таку назву має проект молодих активістів громадської організації «Файне місто» та художників мистецького проекту «Jast Art». Стіну будинку по вул. Богдана Хмельницького, 43 висотою девять метрів художники розмальовували всього три дні. Тепер тернополянам усміхається Кузьма – сучасний символ патріотизму та любові до української творчості серед молоді.

    Даним проектом організатори намагаються показати, як правильно варто облагороджувати рідне місто, і запевняють, що на зробленому не зупинятимуться.

кузьма
кузьма

«Стіна щасливих людей – це проект молодих активістів та талановитих людей, які доклали чимало зусиль, щоб це проект реалізувати. На протязі року ця ідея росла та дозрівала і тепер результат нашої роботи Ви бачите в мене за спиною», - говорить координатор проекту «Стіна щасливих людей» Маким Макар.

Художники ж підійшли до даної ініціативи з креативом, і для них головне, щоб тернополяни були позитивнішими, а молоді люди готові наповнювати Тернопіль яскравими фарбами. Все що потрібно, аби був простір для творчості та ресурси.

«Дуже приємно, що цей проект відбувся. Багато зусиль було покладено, для того, аби його реалізувати. Час реалізування був досить коротким – всього три дні. Це показує, що можна щось міняти за короткий час. Головне бажання і дійти до кінця», - розповідає художник Павло Петрига.

    Генеральним спонсором проекту стала компанія «Агропродсервіс», для якої підтримка молодіжних ідей є одним з пріоритетів в соціальній роботі. За словами генерального директора компанії Івана Чайківського, даний проект йому сподобався відразу, тому шансів відмовляти подібній ініціативі просто небуло.

«Наша компанія постійно підтримує молодь і буде підтримувати подібні ідеї. Для нас головне, щоб творчі люди мали поле для розвитку, а ми в свою чергу готові цьому сприяти», - каже Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

    Міський голова Тернополя Сергій Надал каже, що подібних проектів Тернополю бракує і міська рада готова розглядати ідеї з облагородження будинків, які мають стати своєрідними «родзинками» нашого міста.

«Дуже правильно, що саме на День міста ми получаємо ще одну родзинку для міста Тернополя. Андрій Кузьменко був справді народним артистом, його любили та поважали всі і навіть називали совістю нашої епохи, людиною, яка справді хотіла, аби всі були щасливі, всі посміхалися і він багато для цього зробив. Тому я дуже дякую організації «Файне місто» та молодим художникам», - говорить міський голова Тернополя Сергій Надал.

    Залишок зібраних коштів з даного проекту організатори перераховують Золотому Тимофійчику, в якого проблеми зі слухом. На завершення організатори висловили сподівання, що наступним проектом для Тернополя має бути зображення  справжнього символа нашого міста  - Ігоря Пелиха.

[embed]https://youtu.be/o252o_-Ktog[/embed]

Василь ТОМЧИШИН

Камера: Богдан КОЛЕСОВ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео