Оксана Бучко

В Тернополі у тиждень мобільності на велосипеди пересідають навіть депутати (фотофакт)

unnamed-1

Велосипед, як щоденний вид транспорту, запропонували організатори Європейського тижня мобільності у Тернополі. Пересісти на велосипеди було запропоновано тернопільським депутатам. Щоправда, умов для вело-прогулянок у Тернополі бракує, про це говорить голова ініціативної групи «ВелоТернопіль» Uri Sobi.

unnamed-2
unnamed-2

- Ми проїхались уявною контр-смугою  вулиць Франка-Коперника. Такий проект поки заблокували у поліції, хоча в Івано-Франківську та у Львові його уже готові впроваджувати, - каже Uri Sobi. – Але для безпеки велосипедистів це необхідно зробити на усіх вулицях з одностороннім рухом. Такий проект уже реалізовують.

Щоб хоч мінімально полегшити життя велосипедистам  Тернополя, на громадський транспорт наклеюватимуть інформаційні наліпки про безпеку.

- Також будемо роздавати ці наліпки водіям, - продовжує Uri Sobi. - Таким чином хочемо нагадати водіям про право безпечного пересування велосипедистів на наших дорогах.

unnamed
unnamed

- До кінця року в Тернополі з ініціативи «ВелоТернопіль» планують реалізувати проект вело-інфраструктури на проспекті Бандери, у центрі міста, на Мазепи, 15 Квітня, Тарнавського та на Алясці. Це лише частина проектів, які вдалось затвердити, інші ідеї чекають своєї черги, - додає Uri Sobi.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео