Віра Олександрович

Тернопільських активістів закликали контролювати якість ремонту доріг (відео)

Колегія2 (Copy)

Уже наступного тижня, завдяки сприятливим погодним умовам на Тернопіллі активно візьмуться за ремонт автошляхів. Причому зосередяться на двох напрямках – до Києва і Львова.

Місцеві асфальтові заводи, за словами першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака, уже працюють на повну потужність, аби вчасно подавати необхідні матеріали. Призначені і виконавці робіт. Принагідно керівники краю попросили громадських активістів не займатися критиканством, а ефективно контролювати якість ремонту доріг ще під час його виконання.

[embed]https://youtu.be/TQ6g9oBFiF0[/embed]

Нам потрібен якісний результат, а не робота «для галочки». Тому факти, коли дорожники працюють у дощ і кидають асфальт у калюжу, - неприпустимі, - наголошує голова Тернопільської облдержадміністрації (ОДА) Степан Барна. - Таке марнотратство нам дуже дорого обійдеться. Тому громадські активісти можуть повідомляти про факти порушень. Адже, якщо ми хочемо бачити результат, то маємо працювати разом.

Барна (Copy)
Барна (Copy)

До речі, на утримання та ямковий ремонт доріг Тернопілля у 2017 році передбачили 90 млн грн, і ці кошти уже почали освоювати. Але наразі погода дозволяла виконувати тільки ямковий ремонт. Тепер же дорожники уже візьмуться до поточного, стверджує Іван Крисак, який власне в ОДА і несе відповідальність за цю ділянку роботи. Відповідно до постанови Кабміну, на поточний ремонт автошляхів у нас є 140 млн грн.

До речі, під час колегії також говорили про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Довідка. Якщо торік ремонт кілометра дороги обходився у приблизно 7 млн грн, то цього року він уже коштуватиме 11-12 мільйонів. Причому таке суттєве здорожчання пов’язане в основному зі зростанням мінімальної зарплати і сплатою відповідних податків і надбавок.

Вибір читачів за тиждень

Відео