Віра Олександрович

На Тернопілля із ревізією їде віце-прем’єр Зубко (відео)

zubko

Уже п’ятий керівник за 2 роки обійняв посаду начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) у Тернопільській області. Причому усі його попередники позбулися крісел через хабарі. Керівництво краю вважає цей факт кричущим.

- Неприпустимо, щоб органи державної влади замість допомоги людям – створювали їм штучні перепони, - каже під час під час засідання колегії ОДА голова обласної держадміністрації Степан Барна.

[embed]https://youtu.be/dckZLF-x0e4[/embed]

Динаміка відмов жителям Тернопільщини фахівцями ДАБІ непокоїть - близько тисячі за минулий рік. На думку очільника краю, це дає підстави вважати, що у службі створюють штучні перешкоди.

- Якщо людина звернулася, у її документах виявили певні неточності, то їй мають грамотно пояснити, що не так, щоб за другим разом вона ті дозволи отримала, - пояснює пан Барна. - Але якщо людині із Курівців треба було їздити добиратися до Тернополя 4-6 і більше разів, то я розцінюю це як саботаж і спробу створити корупційні схеми.

До речі, роботу правоохоронних органів у напрямку боротьби із корупцією голова ОДА оцінив дуже позитивно.

[embed]https://youtu.be/083QWuUIrJY[/embed]

Принагідно Степан Барна зауважив, що остаточні висновки у справі ДАБІ, вочевидь, робитимуть у присутності віце-прем’єра Геннадія Зубка і голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексія Кудрявцева. Їх чекають на Тернопіллі наступного тижня.

Держ_Барна
Держ_Барна

- Керівники відповідних управлінь ОДА отримали доручення зв’язатися із усіма людьми, яким свого часу відмовили у ДАБІ, аби з’ясувати причини і обставини, - уточнює пан Барна. - Підсумки ми незабаром підіб’ємо... Вірогідно, якраз під час візиту високих гостей.

До речі, під час колегії також говорили про таке – читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео