Віра Олександрович

За львівське сміття сільським головам на Тернопіллі доплачують (відео)

За те, що сільський голова сховає на території громади несанкціоноване сміття, він може отримати «у кишеню» від 5 тисяч гривень за кожну вантажівку.

І цих хапуг не спиняє, що вони завдають шкоди своїй землі. До того ж, утилізувати чужі відходи доводиться тут і коштом громади. Така інформація прозвучала під час засідання колегії Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА) сьогодні, 30 березня.

присутні
присутні

Очільники краю наголосили – останнім часом у такий спосіб до нас кочують відходи саме із сусідньої області. Уже 7 фактів завезення сміття зі Львова зареєстровані офіційно. Скільки ж їх насправді – не знає ніхто, вважає голова обласної державної адміністрації Степан Барна. Причому сміття виявляли як у Малашівцях, де складують відходи із Тернополя, так і у віддалених від обласного центру районах.

[embed]https://youtu.be/kpQm7F1L5D8[/embed]
  • Тернопільщина не має перетворитися на львівський смітник! Прошу керівників на місцях відповідально підійти до цієї проблеми і розробити чітку стратегію щодо утилізації цього сміття, - наголошує він. – Повна підтримка влади області у цьому питанні у вас є!

Нагадаємо, під час засідання колегії йшлося і про порушення в сфері екології. Доповідав начальник Державної екологічної інспекції Едуард Ференц (читайте ТУТприм.). Саме йому довелося вислухати від присутніх чимало претензій щодо недостатнього контролю за дотриманням екологічного законодавства і органами місцевого самоврядування, і звичайними людьми та підприємствами. Зокрема, Степан Барна нарікав на неймовірну засміченість і лісів, і посадок, і навіть населених пунктів області. А тому закликав усіх до участі у двомісячнику благоустрою.

[embed]https://youtu.be/UriPU8o6YRM[/embed]

До слова, на колегії ухвалили кілька важливих рішень. Так, районним держадміністраціям до 1 червня треба розробити і подати на розгляд райрад проекти місцевих програм охорони навколишнього природного середовища. Виконавцям цього доручення треба поінформувати управління екології і природних ресурсів облдержадміністрації про проведену роботу до 15 липня. Натомість працівники цього підрозділу ОДА повинні забезпечити узагальнення отриманих матеріалів до 1 серпня 2017 року. Контроль за виконанням доручення поклали на першого заступника голови облдержадміністрації Івана Крисака. Отже, є шанс, що від слів на Тернопіллі таки перейдуть до діла.

присутннніі
присутннніі

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео