Як дівчина з Чехії об’їхала Тернопільську область за 51 гривню

unnamed (8)

Наталя Доморослова родом з Києва, однак уже 17 років живе у Чехії. Вона за 4 місяці об’їхала усю Тернопільську область. І це обійшлося їй всього у 51 гривню. Як їй це вдалося? Наталя розповіла ТЕРЕНу.

- Чому вирішили об'їхати Тернопільську область?

- Це сталося чисто випадково. Я вирішила, що хочу розповісти українським школярам про автостоп. Я обрала  Тернопільську область.

unnamed (9)
unnamed (9)

- А як давно їздите автостопом?

- Загалом, більше 3-х років

- За скільки часу ви об'їхали нашу область і скільки грошей на це потратили?

- Це складно сказати. Почала подорожувати в жовтні, а 18 травня  закінчила подорож . Але під час мандрів, я зламала руку та отримала струс мозку, що і призупинило мої мандри. Якщо порахувати, то певно за 4 місяці. Потратила я рівно 51 грн.

- А чому отримали травми?

- В листопаді випала за один день місячна норма снігу. Тоді я якраз добиралася з смт. Вишнівець і машина якою я їхала, перевернулася. Тоді ми разом з водієм були пристебнуті, але я вдарилася головою в скло. А зранку на другий день в Тернополі я пішла у лікарню, а по дорозі послизнулася та зламала ліву руку.

- Гаразд, повернемося до подорожі. Де ви ночували весь цей час і що їли?

- По селах в школах та в людей, які мене брали до себе на ніч. Там мене і годували. По містах, коли як. Інколи я знаходила ночівлю, інколи ні. Тоді я їхала в найближче село району та знаходила ночівлю там. В селах все простіше. А в Тернополі я знайшла ночівлю по Студкаучу (ресурс де можна домовитися за безкоштовну ночівлю в людей).

- А що найбільше в нашій області запам'яталося?

- Найбільше запам'яталися люди. Їхня доброта, щире здивування з моєї мандрівки. Реакції інколи були дуже дивними, але приємними.

- А по архітектурі і пам'ятках, що для вас було найцікавіше?

- З міст певно найбільше запам'яталися Підгайці, Монастирійськ, Збараж та Теребовля. Інколи не вистачало часу подивитися місто. А з сіл то Нирків (Заліщицький р-н), Буглів (Лановецький р-н), Завалів (Підгаєцький р-н) та Сокілець (Бучацький р-н).

Фото з власного архіву Наталі Доморослової

Вибір читачів за тиждень

Відео