Ростислав Фук

Заперечував збройну агресію рф: тернополянина підозрюють в російській пропаганді

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років

За матеріалами СБУ підозру отримав тернополянин, який заперечував збройну агресію рф та переконував, що в Україні громадянська війна. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Під час досудового розслідування встановлено, що у травні минулого року тернополянин спровокував конфлікт у громадському транспорті, переконуючи пасажирів у тому, що розпочата у 2014 році російська агресія є внутрішнім громадянським конфліктом України.

Згодом його затримали патрульні, яких він продовжив агітувати, використовуючи наративи кремлівської пропаганди про «громадянську війну», «злочинний єврейський режим» та «бандерівців, які стріляли в спину».

Усі протиправні дії зловмисник вчиняв умисно з політико-ідеологічних мотивів, а свою зухвалу поведінку пояснював тим, що він начебто «політолог» та «російський офіцер», – йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за статтею 436-2 Кримінального кодексу України. За заперечення збройної агресії російської федерації проти України йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Триває досудове розслідування під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також: На Тернопільщині підозрюють жительку Херсонщини в організації псевдореферендуму

Фото СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео