Ростислав Фук

У США стався масштабний збій мобільного зв’язку

Збої призвели до порушення роботи ряду служб

У Сполучених Штатах Америки стався масштабний збій в роботі однієї з найбільших американських телекомунікаційних компаній AT&T. Про це пише Уніан.

Як повідомляє CNN, збій призвів до того, що клієнти компанії по всій території Штатів не могли здійснювати дзвінки, відправляти текстові повідомлення і виходити в мережу. Про проблеми заявили і клієнти Verizon і T-Mobile, проте компанії сказали, що у них немає проблем - можливо люди просто не могли зв'язатися з тими, хто користується послугами AT&T.

Як свідчать дані сайту DownDetector, про проблеми з AT&T повідомили понад 74 тисячі людей. Компанія визнала факт повсюдного відключення, але не назвала причину збою системи.

Деякі наші клієнти сьогодні вранці відчувають перебої в роботі бездротового зв'язку. Ми терміново працюємо над відновленням їх обслуговування, - заявили вони.

Джерело повідомило журналістам, що проблема може бути пов'язана з пірінгом. За його словами, немає жодних ознак того, що перебої сталися в результаті кібератаки.

Збої призвели до порушення роботи ряду служб. Так, департамент з надзвичайних ситуацій Сан-Франциско повідомив, що в його центр 911 надходять не всі дзвінки, а в штаті Огайо збій вплинув на роботу пожежної сигналізації Верхнього Арлінгтона.

Нагадаємо, зранку 12 грудня минулого року в Україні стався масштабний збій у мережі «Київстар». 

Фото gettyimages

Вибір читачів за тиждень

Відео