Віра Олександрович

Що втратить Тернопіль, якщо сесію міськради визнають незаконною (фото, відео)

Поки навколо Тернопільської міської ради і її останнього засідання не стихають дискусії, варто згадати про ті майже 30 питань, які депутати прийняли 2 червня.

Законно чи незаконно ухвалили ці рішення – окреме питання. Проте, якщо сесію все-таки визнають незаконною, то, по суті, скасують і те, що депутати встигли наприймати. Чим це загрожує місту? Чи зашкодить це інтересам громади? Проаналізуємо.

гымн
гымн

Серед найцікавіших пунктів порядку денного скандальної сесії були бюджетні. Частина депутатів, які прийшли на засідання, навіть стверджували, що вони це зробили саме заради згаданих питань. Мовляв, якби не внесли зміни до кошторису-2017 і не допомогли фінансами «Тернопільміськтеплокомуненерго», то городяни залишилися б без гарячої води. До того ж, виникли б проблеми із фінансуванням ремонтів у школах і садочках.

захарчер
захарчер

Доповідала із цього питання начальник фінансового управління Надія Кучер. Вона легко переконала депутатів у питаннях «Про виконання бюджету міста Тернополя за перший квартал 2017 року» і внесення змін до рішення міської ради від 20.12.2016 р. за № 7/13/21 «Про бюджет Тернополя- 2017”. Чиновниця повідомила, що усі пропозиції, які вони вносили на комісії, враховані при остаточному формуванні фінансових документів.

захарчер
захарчер

Окрім того, фактично без проблем пройшло питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 24.02.2017 року № 7/14/19 «Про взаємовідносини з об’єднаними громадами (іншими органами місцевого самоврядування) у сфері надання послуг».

[embed]https://youtu.be/v71oF9uu3tQ[/embed]

Нагадаємо, попереднє рішення міської ради викликало спротив частини громадян, які працюють у Тернополі, але проживають у приміських селах («Терен» писав про це ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Надія Кучер нове рішення назвала більш поміркованим.

Окрім того, на тій сесії внесли зміни до кількох міських програм, зокрема: «Програми розвитку фізичної культури і спорту в місті Тернополі на 2017-2020 роки» (доповідав Микола Круть), «Програми «Турбота» на 2016-2018 роки» (доповідав Володимир Сулима), а також «Програму мобілізації зусиль Тернопільської міської ради, ГУ ДФС у Тернопільській області із забезпечення надходжень до міського бюджету на 2017-2019 рр.» (доповідав Петро Якимчук). Усі пункти ухвалили без обговорення і дискусій. Найбільше до цього закликав Андрій Артимович, якого через голосування за зміни до Генплану Тернополя нещодавно вигнали із лав ВО «Батьківщина».

пртимович
пртимович

Трохи пожвавилася «публіка», коли взялася до голосування за питання - Про внесення змін та доповнень в рішення міської ради від 24.11.2015р. №7/2/7 «Про затвердження Програми оновлення містобудівної документації та ведення містобудівного кадастру на 2016-2018 роки». Доповідав начальник служби містобудівного кадастру Вадим Захарчук.

[embed]https://youtu.be/0kqLAxha5J0[/embed]

А остаточно розбіглися депутати, коли не змогли проголосувати за надання в безоплатне користування нежитлового приміщення Тернопільському обласному благодійному фонду «Лещишина Василя Степановича «Шураві і побратими та чорний тюльпан». Не переконала політиків працювати навіть громадська активістка і волонтер Катерина Бойко.

[embed]https://youtu.be/Rq0YWkbGzRQ[/embed]

Отже, згадані вище питання – дійсно важливі для громади. Тягнути із їх ухваленням не було сенсу. Втім, чи варто було цей перелік приймати у такий спосіб, який викликає сумніви? адже сесія, яку дехто зі свободівців назвав «переломною», насправді минула не без проблем. Про те, що дійсно відбувалося у залі і під стінами міської ради 2 червня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео