Тернопільські свободівці не можуть пояснити, як і коли здавали документи в ТВК

17837648_10207656576167247_808803965_o

Епопея з відкликанням депутатів Тернопільської міської ради Р.Навроцького, І.Сороколіта, І.Турського набуває ознак скандалу та підозри на підробку документів. Такий висновок можна зробити з дискусії, яка виникла під час «відкритого» засідання територіальної виборчої комісії 3 липня. Кворуму не було, але члени комісії обмінювалися думками. За словами голови ТВК Віктора Дрозда, ініціатори відкликання надали необхідні папери о 23:30 ночі. Але сам ініціатор свободівець Олександр Башта так і не зміг пригадати, коли це було.

- Документи були здані особисто мною. Дата? Я не можу пам’ятати, коли це було: двадцять сьомого чи двадцять восьмого травня, чи сімнадцятого… О 23:30, -  намагався пригадати Башта.

Натомість члени комісії  озвучили свої сумніви, чи не були дані, які подали «свободівці», змінені.

- Яким чином ми можемо бути впевнені, що саме ці документи, які зараз ми переглядаємо, є первинними, що їх не було замінено? На них немає жодної печатки, немає підпису жодного члена ТВК, тієї людини, яка перевіряла (приймаючи – ред.) їх. Вони не пронумеровані, - озвучив один із членів комісії.

Крім того, члени комісії звернути увагу на те, що документи не відповідають один одному: зникли прізвища людей, які є в складі ініціативної групи.

- Поясніть для початку…  (звернувся голова ТВК до Олександра Башти - ред.). Ви мені надавали протокол зборів і витяг з нього. Вірно? Так ось, у витягу з протоколу є рішення по третьому питанню порядку денного, в якому, цитую, «вирішили підтримати пропозиції головуючого, затвердити запропонований склад ініціативної групи у складі…». І пішли прізвища. От у витягу з протоколу зазначені Ручковський Віталій, Коверко Роман і Штогрин Ігор. Тепер відкриваємо протокол, який, наскільки я розумію, є основним документом, і що ми бачимо: в ньому цих трьох осіб уже немає, чомусь. Поясніть, як так? - запитав голова ТВК  Віктор Дрозда.

Відповіді члени ТВК від свободівців так і не отримали. Максимум, на що спромігся Василь Габор (головуючий на тих зборах), то пояснив це механічною помилкою. Нагадаємо, що до 7 липня цього року ТВК має прийняти рішення про позбавлення мандатів трьох депутатів Тернопільської міської ради, або відмовити ініціативній групі в їхньому поданні. Поки що свободівці не можуть довести, що їхні документи відповідають вимогам Закону. Надто багато є порушень, і члени комісії між собою перешіптуються, що не готові нести кримінальну відповідальність за прийняте рішення при відсутності правильно оформлених документів.

Вибір читачів за тиждень

Відео