/ //Цього року горіхів наїмося вдосталь? (Агро-новини)

21 Липня 2018, Субота


Тернополянка представлятиме Україну на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Відео
«Важко? То не мучте людей – йдіть з тієї роботи», радить усім невдоволеним суддям адвокат із Тернопільщини (фото, відео)

Це цікаво
21 липня в історії Тернопільщини

На Тернопільщині провели турнір з шахів

На Тернопільщині ФК “Юність” дозаявила двох гравців


На Тернопільщині ФК «Вишнівець-2» підсилився гравцями

20 Липня 2018, П’ятниця


Погода
Що Казанська покаже, те й зима скаже

Це цікаво
Тернополянам пропонують бюджету подорож у Скандинавію

Італієць хотів відсудити дитину в жительки Тернопільщини

Фотофакт
На Тернопільщині ніяк не вгамуються вандали (фотофакт)

Тернополянам назвали найкращу та найгіршу дієти

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Фоторепортаж
У Тернополі стартував грандіозний музичний фестиваль «Файне місто»

Що чекає тернополян на вихідних

Фоторепортаж
Столітній будинок у Тернополі, де колись був Маслосоюз

На Тернопільщині поліцейські «накрили» нелегального підприємця

Через низьку закупівельну ціну на яблука садівники можуть відмовитися збирати врожай  (Агро-новини)

Біля заправки у Тернополі зіткнулися чотири автівки

На Тернопільщині зафіксували більше 100 випадків захворювання на кір

Фоторепортаж
Порушення ПДР спричинило серйозну аварію біля Збаразького кільця (оновлено)

Тернопільські водні колонки стануть туристичним «магнітом»

Труп посеред поля виявили у Петрикові

Батькові та сину, які постраждали під час вибуху у Тернополі, потрібна допомога

Тернополянам радять уникати непотрібних операцій на хребті

Терміново Фоторепортаж
Біля Збаразького кільця жахлива аварія: автомобілі вщент розтрощені, є потерпілі (фото)

30 км пішки – неймовірне село на Тернопільщині відрізане від цивілізації

Тернополянам пропонують престижну та високооплачувану роботу

Підозрюваний у вбивстві біля тернопільського нічного клубу залишився під вартою

У Тернопільських перукарнях стало небезпечно?

На колії сталася смертельна аварія

У Тернополі на «Дружбі» знову аварія (фото)

Відео
Пікети медикам на Тернопільщині не допоможуть – гроші на зарплати у Києві вже ніхто просити не буде (фото, відео)

Гастролери з Рівненщини крали ліс на Тернопільщині (фото)

Це цікаво
20 липня в історії Тернопільщини

Дітей Тернопільщини відправилися на відпочинок

Тернопільщина вже готується до початку навчального року (фото)

На Тернопільщині обговорили співфінансування комунальних установ(фото)

На Тернопільщині пройшов перший літній футбольний спаринг (фоторепортаж)

19 Липня 2018, Четвер


Погода
Яка Явдоха Сіногнійка, такий буде і листопад

Чи ошукують водії маршруток тернополян поза спинами власників

Спецрепортаж
Стадіон на Тернопільщині заполонили не спортсмени, а щурі і сміття (Фоторепортаж)

Жителів Тернопільщини просять не забирати роботи у керівництва територіальних громад

Альтанка поблизу Тернопільського ставу – в аварійному стані

Фотофакт
Тернопільський «Красунчик дня»

Фоторепортаж
Якими були тернопільські вікна минулого століття?

Старий парк у Тернополі стане загальнообласним?

Фоторепортаж
У Тернополі біля костелу ускладнений рух через аварію (фото)

Фотофакт
Тернопільські водії скаржаться на своїх колег (фотофакт)

Пасічники втрачають до 120 млн грн через обробку полів хімікатами (Агро-новини)

Тернополянка представила Україну на Міжнародному конкурсі молодих дизайнерів

У мешканців Тернопільщини поліцейські виявляють незаконні посіви 

Цього року горіхів наїмося вдосталь? (Агро-новини)

Виробництво волоського горіха в сезоні 2017-2018 зросте на 4% до 113 тис. т у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомляє Ореховод.

Завдяки державній підтримці комерційних виробників волоських горіхів, яка відновилася з 2017 р., очікується, що у цьому сезоні загальна площа садів зросте до 16,2 тис. га.

У 2016-2017 р. українські фермери зібрали 108 тис. т волоських горіхів.

У 2015 р. фермерські посадки складали 84% від загальної площі плодоносних садів, то у 2016 р. їх залишилось лише 77%.

Більша частина волоських горіхів в Україні виробляється дрібними фермерами, як часто не використовують добрива чи механізовані способи збору.

Виробники надають перевагу місцевим ортам саджанців волоських горіхів, проте не справляються з високим попитом та змушені частково імпортувати саджанці з Молдови та Білорусі.

Гречку на експорт потрібно вирощувати традиційним способом?

Виробники та переробники гречки спіткнулися із такою проблемою, як нетрадиційна технологія вирощування. Проте, гречку на експорт краще вирощувати саме традиційним способом.

Про це йдеться у матеріалі «Микола Малієнко: У вирощуванні гречки держава не раз наступала на граблі» від Kurkul.com.

Нетрадиційна технологія вирощування передбачає десикацію гречки гліфосатами або ж іншими десикантами.

«В результаті, коли вона потрапляє на комбінат, то в зерні гречки залишається надлишок пестициду. Якщо таку крупу експортувати закордон, вона, частіше за все не проходить по вимогам лабораторій, бо містить шкідливі речовини», ? повідомив директор СТОВ «Перемога», голова Асоціації виробників гречки Микола Малієнко.

На своєму підприємстві Микола Малієнко також дотримується традиційного способу вирощування гречки.

«Хоча ми, як насіннєве господарство, адже продукція наша йде на насіння і в переробку не потрапляє, могли б дозволити собі робити десикацію, але ж наша ціль відпрацювати класичну технологію», ? розповів Микола Малієнко.

Але спробувати новий спосіб вирощування гречки таки варто.

«Також, хочемо провести дослідження чи можна молотити детермінантну гречку напряму — без десикації і косіння. На окремій ділянці ми, все-таки, проведемо десикацію і основний масив покладемо у валки, таким чином з’ясуємо, де кращий врожай, а де негатив», — повідомив директор СТОВ «Перемога».

Відбувся перший фестиваль крафтових сирів від українських фермерів

У суботу й неділю 23-24 вересня 2017 р. у м. Київ (ВДНГ) пройшов Перший український фестиваль крафтового сиру Ukraine Cheese Awards Day 2017.

Протягом двох днів фестивалю усі учасники й відвідувачі могли прослухати лекції про те, як створити свою міні-сироварню чи молочний кооператив, що таке рух slow food і які нюанси мікробіології молока.

Про це повідомляє Kurkul.com.

Близько 300 різноманітних сирів представили більше 50 фермерських господарств з усієї України. Учасниками фестивалю стали фермерські господарства «Татусеві кізоньки», «Лісова ферма», «Золота коза», «Гарбузовий рай», «Стельмащук», «Лукачівка Еко», «Добродетель», «Добрий пастор», «Закарпатське руно», «Зарянівське», «Victor et  Louise Chevrerie», «Квітка Полісся», ФГ Олександра Макухіна, сімейна ферма «Білочі», родинна ферма Трухачових, молочний кооператив Cheesemania  та багато сироварень — сімейна сироварня «Козуля», Селиська сироварня, сироварнi «Джерсей», «PanBaran», «Іберія», «Сміляночка», «Алфея» та інші.

Також у рамках фестивалю пройшов конкурс на кращий крафтовий сир. Журі, до складу якого увійшли зірки кулінарії, визначали кращі сири у 26 номінаціях.

На дегустацію 9 членам журі було представлено 200 оригінальних українських сирів.

157

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора