/ //Цього року горіхів наїмося вдосталь? (Агро-новини)

15 Грудня 2017, П’ятниця


Жорстоке, насильницьке вбивство на Тернопільщині

Козівчани отримали чудовий подарунок (фотофакт)

Письменниця із Тернопільщини ділилася власним досвідом

Щирі та чуйні люди живуть на Тернопільщині

14 Грудня 2017, Четвер


Погода
Якщо на Авакума йде дощ, то йтиме він ще 40 днів і тиждень

Новорічне диво уже у Тернополі  (відео)

Фотофакт
На Тернопільщині показали «мудаків року» (фотофакт)

На Тернопільщині найменше «чужих» (інфографіка)

У соціальному гардеробі для тернополян не вистачає теплого взуття (фото)

Фотофакт
У Збаразьких калюжах можна втопитися? (фотофакт)

На «Сонячному» збили людину

Фотофакт
Тернопільська «красуня дня»

Тернопільські депутати розважались на вечорницях (фото)

Вуличне радіо з Тернополя добралося вже сусідньої області

Україна отримала те, що доброволець із Тернополя називав пришвидшенням перемоги

Двоє керівників громад з Тернопільщини заробили від Прем’єра (фото)

Тернополянам радять берегти здоров’я і не відвідувати місцевих поліклінік

Трагічна смерть у Тернополі, яка забрала життя дівчини

Для тернополян залишилося обмаль часу

Відео
Чому теребовлянцям повертатимуть по 700 гривень? (відео)

Волонтери із Тернопільщини везуть на передову те, що рятує життя

Це цікаво
Тернопільська письменниця розповіла, як зберегти себе як особистість

Тернополяни зможуть побачити своїх зірок на…календарі

Фоторепортаж
Орнамент з зубами у Тернополі (фоторепортаж)

Найкращий рівень інтелекту на Тернопільщині показали студенти Кременецького ліцею (фото)

Виробництво молока екстра-класу зросло (Агро-новини)

Вифлеємський вогонь миру засвітить на Тернопільщині (розклад)

Хто допомагає ланівецьким пожежникам?

Миколай одному з вишів принесе в подарунок ректора

В Інтерсіті у Тернополі знайшли вибухівку

Це цікаво
Тернопіль не перестає дивувати

Це цікаво
У день Св. Миколая пластуни для тернополян готують щорічний сюрприз

Фотофакт
У Тернополі продовжують розмножуватися мудаки (фотофакт)

Фотофакт
Чехи «переживають» за своїх у Тернополі (фотофакт)

Тернопільський фестиваль увійшов до п’ятірки кращих

Фотофакт
13 пожежників та 3 одиниці техніки знадобилось, щоб врятувати від вогню підприємство на Тернопільщині (фото)

За незаконне видобування каменю на Тернопільщині понесуть покарання

На Тернопільщині фіксують відчутне зниження рівня безробіття

Фотофакт
До Шумська ялинку привезли під конвоєм? (фотофакт)

У Тернополі зіткнулися BMW та Audi: є жертви

Фоторепортаж
Чотири деталі тернопільського функціоналізму (фоторепортаж)

Фотофакт
Велетенська куля прикрасить місто на Тернопільщині (фотофакт)

Анонс Це цікаво
Тернополяни покажуть, що зберігають на хатніх полицях

Кременецький нацпарк отримав довгоочікувану новину від Уряду

Скандальному священику з Тернополя «світить» від 5 до 8 років за ґратами?

Це цікаво
14 грудня в історії Тернопільщини

На Тернопільщині покривають вбивцю відомого активіста (відео)

Чи бути лісовому господарству на Тернопільщині?

Учні із Тернопільщини вкотре довели, що вони є найрозумнішими

Добрим серцем отця із Тернопільщини захоплюються усюди

13 Грудня 2017, Середа


Погода
Прийшов Наум, зимній вітер подув

У Тернополі шахраї продовжують працювати за старою схемою

Цього року горіхів наїмося вдосталь? (Агро-новини)

Виробництво волоського горіха в сезоні 2017-2018 зросте на 4% до 113 тис. т у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомляє Ореховод.

Завдяки державній підтримці комерційних виробників волоських горіхів, яка відновилася з 2017 р., очікується, що у цьому сезоні загальна площа садів зросте до 16,2 тис. га.

У 2016-2017 р. українські фермери зібрали 108 тис. т волоських горіхів.

У 2015 р. фермерські посадки складали 84% від загальної площі плодоносних садів, то у 2016 р. їх залишилось лише 77%.

Більша частина волоських горіхів в Україні виробляється дрібними фермерами, як часто не використовують добрива чи механізовані способи збору.

Виробники надають перевагу місцевим ортам саджанців волоських горіхів, проте не справляються з високим попитом та змушені частково імпортувати саджанці з Молдови та Білорусі.

Гречку на експорт потрібно вирощувати традиційним способом?

Виробники та переробники гречки спіткнулися із такою проблемою, як нетрадиційна технологія вирощування. Проте, гречку на експорт краще вирощувати саме традиційним способом.

Про це йдеться у матеріалі «Микола Малієнко: У вирощуванні гречки держава не раз наступала на граблі» від Kurkul.com.

Нетрадиційна технологія вирощування передбачає десикацію гречки гліфосатами або ж іншими десикантами.

«В результаті, коли вона потрапляє на комбінат, то в зерні гречки залишається надлишок пестициду. Якщо таку крупу експортувати закордон, вона, частіше за все не проходить по вимогам лабораторій, бо містить шкідливі речовини», ? повідомив директор СТОВ «Перемога», голова Асоціації виробників гречки Микола Малієнко.

На своєму підприємстві Микола Малієнко також дотримується традиційного способу вирощування гречки.

«Хоча ми, як насіннєве господарство, адже продукція наша йде на насіння і в переробку не потрапляє, могли б дозволити собі робити десикацію, але ж наша ціль відпрацювати класичну технологію», ? розповів Микола Малієнко.

Але спробувати новий спосіб вирощування гречки таки варто.

«Також, хочемо провести дослідження чи можна молотити детермінантну гречку напряму — без десикації і косіння. На окремій ділянці ми, все-таки, проведемо десикацію і основний масив покладемо у валки, таким чином з’ясуємо, де кращий врожай, а де негатив», — повідомив директор СТОВ «Перемога».

Відбувся перший фестиваль крафтових сирів від українських фермерів

У суботу й неділю 23-24 вересня 2017 р. у м. Київ (ВДНГ) пройшов Перший український фестиваль крафтового сиру Ukraine Cheese Awards Day 2017.

Протягом двох днів фестивалю усі учасники й відвідувачі могли прослухати лекції про те, як створити свою міні-сироварню чи молочний кооператив, що таке рух slow food і які нюанси мікробіології молока.

Про це повідомляє Kurkul.com.

Близько 300 різноманітних сирів представили більше 50 фермерських господарств з усієї України. Учасниками фестивалю стали фермерські господарства «Татусеві кізоньки», «Лісова ферма», «Золота коза», «Гарбузовий рай», «Стельмащук», «Лукачівка Еко», «Добродетель», «Добрий пастор», «Закарпатське руно», «Зарянівське», «Victor et  Louise Chevrerie», «Квітка Полісся», ФГ Олександра Макухіна, сімейна ферма «Білочі», родинна ферма Трухачових, молочний кооператив Cheesemania  та багато сироварень — сімейна сироварня «Козуля», Селиська сироварня, сироварнi «Джерсей», «PanBaran», «Іберія», «Сміляночка», «Алфея» та інші.

Також у рамках фестивалю пройшов конкурс на кращий крафтовий сир. Журі, до складу якого увійшли зірки кулінарії, визначали кращі сири у 26 номінаціях.

На дегустацію 9 членам журі було представлено 200 оригінальних українських сирів.

134

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора