/ //Цього року горіхів наїмося вдосталь? (Агро-новини)

16 Листопада 2018, П’ятниця


Тернополян знову скликають на транспортне віче

Фоторепортаж
У Тернополі відкрили виставку народних іграшок, які створили діти (фоторепортаж)

Фермери вимагають відставки голови асоціації фермерів Стрижака (Агро-новини)

Від початку тижня на Тернопільщині зареєстрували 136 випадків захворюваності на кір

Погода Це цікаво
Цьогорічна зима на Тернопільщині вам сподобається

Фоторепортаж
Герой України у Тернополі сказав, коли російські танки можуть опинитися в Берліні (фоторепортаж)

На Тернопільщині відкривають ще один безкоштовний клуб

Фоторепортаж
Занурення у Бучач. Мандрівка тамтешніми сходами (фоторепортаж)

На Тернопільщині дівчина у 14 років вже стала злодійкою

Фоторепортаж
Тернопільські патрульні здавали кров, аби врятувати життя (фоторепортаж)

Тернопільщина: одному шахраю призначили штраф, іншого – відпустили, бо покаявся

Фоторепортаж
Тисячі людей з усієї України прощаються з Андрієм Пушкарем (фоторепортаж)

Прокуратура Тернопільської області контролює майно Почаївської лаври

На Тернопільщині знову горіло сміття

На Тернопільщині горіло єврейське кладовище (фотофакт)

У Тернополі проводять капітальний ремонт тролейбусів

Терміново
У Кременці під колеса автомобіля потрапила жінка (фоторепортаж)

У жителя Тернопільщини виявили велику партію амфетаміну (фото)

У Тернополі готові фінансувати проекти, які не пройшли відбір на Громадський бюджет

Фоторепортаж
На Тернопільщині висаджують ліси (фоторепортаж)

Скільки відсотків тернополян користуються ременями безпеки? (інфографіка)

Фотофакт
У Бережанах буде ще одна годинникова вежа? (фотофакт)

Це цікаво
День працівників радіо, телебачення та зв’язку: що тернопільські журналісти розповіли про свою професію?

Фотофакт
У центрі Тернополя тротуар звільнять від декоративних елементів (фотофакт)

Фотофакт
У Тернополі пташка потребує допомоги ветеринара (фотофакт)

Фотофакт
На фасадах будинків тернополяни помічають дивні цифри (фотофакт)

У Чорткові скаржаться на жінку, яка живе посеред міста в палатці

Це цікаво
16 листопада в історії Тернопільщини

Фоторепортаж
У Збаражі продовжують реалізацію проекту «Об’єднання поколінь. Дозвілля разом» (фоторепортаж)

Фоторепортаж
На Бережанщину завітали молоді літератори з всієї України (фоторепортаж)

Теребовлянські школярки змагалися за першість з волейболу

15 Листопада 2018, Четвер


У Вишнівецькій ОТГ стартував громадський бюджет

Погода
Погода у Тернополі 16 листопада

За один вечір під колесами вантажівки опинилися двоє чоловіків

На Тернопільщині найбільше подорожчали овочі, хліб та алкоголь

Волонтери з Тернополя вирушили до бійців з допомогою

На скільки для тернополян подорожчає кабельне телебачення

Невдовзі тернополяни зможуть перевіряти маршрутки у Telegram

Тернополяни для вікенду обрали найбільшу пустелю Європи в Україні

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Відео
Духовні бесіди папського місіонера отця Василя Баглея – 11 жовтня 2018 року Божого

У Чорткові «поплив» тротуар

Фоторепортаж
Тернопіль, яким він був лише кілька хвилин (фоторепортаж)

Священиків з Тернопільщини вчили протидіяти корупції

Анонс
Кременецька «Палітра» відкриє свою виставку у Тернополі

Фотофакт
Тернопільська блогерка потрапила в аварію (фотофакт)

Біля святині у Збаражі хуліганять невідомі

Ремонт доріг Тернопільської області – зрада відміняється?

У Тернополі до відповідальності можуть притягнути власницю мережі аптек

Професія тракториста у трійці найдефіцитніших в Україні — міністр освіти (Агро-новини)

Анонс
Тернопіль знову джазуватиме (анонс)

Відео
Способи відмови від паління по-тернопільськи (відео)

Цього року горіхів наїмося вдосталь? (Агро-новини)

Виробництво волоського горіха в сезоні 2017-2018 зросте на 4% до 113 тис. т у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомляє Ореховод.

Завдяки державній підтримці комерційних виробників волоських горіхів, яка відновилася з 2017 р., очікується, що у цьому сезоні загальна площа садів зросте до 16,2 тис. га.

У 2016-2017 р. українські фермери зібрали 108 тис. т волоських горіхів.

У 2015 р. фермерські посадки складали 84% від загальної площі плодоносних садів, то у 2016 р. їх залишилось лише 77%.

Більша частина волоських горіхів в Україні виробляється дрібними фермерами, як часто не використовують добрива чи механізовані способи збору.

Виробники надають перевагу місцевим ортам саджанців волоських горіхів, проте не справляються з високим попитом та змушені частково імпортувати саджанці з Молдови та Білорусі.

Гречку на експорт потрібно вирощувати традиційним способом?

Виробники та переробники гречки спіткнулися із такою проблемою, як нетрадиційна технологія вирощування. Проте, гречку на експорт краще вирощувати саме традиційним способом.

Про це йдеться у матеріалі «Микола Малієнко: У вирощуванні гречки держава не раз наступала на граблі» від Kurkul.com.

Нетрадиційна технологія вирощування передбачає десикацію гречки гліфосатами або ж іншими десикантами.

«В результаті, коли вона потрапляє на комбінат, то в зерні гречки залишається надлишок пестициду. Якщо таку крупу експортувати закордон, вона, частіше за все не проходить по вимогам лабораторій, бо містить шкідливі речовини», ? повідомив директор СТОВ «Перемога», голова Асоціації виробників гречки Микола Малієнко.

На своєму підприємстві Микола Малієнко також дотримується традиційного способу вирощування гречки.

«Хоча ми, як насіннєве господарство, адже продукція наша йде на насіння і в переробку не потрапляє, могли б дозволити собі робити десикацію, але ж наша ціль відпрацювати класичну технологію», ? розповів Микола Малієнко.

Але спробувати новий спосіб вирощування гречки таки варто.

«Також, хочемо провести дослідження чи можна молотити детермінантну гречку напряму — без десикації і косіння. На окремій ділянці ми, все-таки, проведемо десикацію і основний масив покладемо у валки, таким чином з’ясуємо, де кращий врожай, а де негатив», — повідомив директор СТОВ «Перемога».

Відбувся перший фестиваль крафтових сирів від українських фермерів

У суботу й неділю 23-24 вересня 2017 р. у м. Київ (ВДНГ) пройшов Перший український фестиваль крафтового сиру Ukraine Cheese Awards Day 2017.

Протягом двох днів фестивалю усі учасники й відвідувачі могли прослухати лекції про те, як створити свою міні-сироварню чи молочний кооператив, що таке рух slow food і які нюанси мікробіології молока.

Про це повідомляє Kurkul.com.

Близько 300 різноманітних сирів представили більше 50 фермерських господарств з усієї України. Учасниками фестивалю стали фермерські господарства «Татусеві кізоньки», «Лісова ферма», «Золота коза», «Гарбузовий рай», «Стельмащук», «Лукачівка Еко», «Добродетель», «Добрий пастор», «Закарпатське руно», «Зарянівське», «Victor et  Louise Chevrerie», «Квітка Полісся», ФГ Олександра Макухіна, сімейна ферма «Білочі», родинна ферма Трухачових, молочний кооператив Cheesemania  та багато сироварень — сімейна сироварня «Козуля», Селиська сироварня, сироварнi «Джерсей», «PanBaran», «Іберія», «Сміляночка», «Алфея» та інші.

Також у рамках фестивалю пройшов конкурс на кращий крафтовий сир. Журі, до складу якого увійшли зірки кулінарії, визначали кращі сири у 26 номінаціях.

На дегустацію 9 членам журі було представлено 200 оригінальних українських сирів.

170

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора