Оксана Бучко

Унікальний відділ створили в ОТГ на Тернопільщині

IMG_20180503_122435

Модель для вдосконалення роботи ОТГ на Тернопільщині запропонували експерти, які працювали у Почаївській громаді. Проаналізувавши впровадження стратегії розвитку, фахівці вирішили створити відділ управління проектами та програмами соціально-економічного розвитку.

- Наш проект мав назву «Експертна підтримка впровадження стратегії розвитку Почаївської ОТГ», – зазначив керівник ГО «Гуртом» Ігор Ковалик. – Увагу концентрували на реалізації громадських ініціатив. Під час роботи ми зіткнулись із двома суттєвими перешкодами. Це перш за все – відсутність громадської організації у виконанні місцевого бюджету. Також відсутність в громаді фахівця, який знає, як фінансувати громадські проекти через казначейські рахунки.

Результатом проекту стало створення відділу управління проектами та програмами соціально-економічного розвитку, подібного якому немає в жодній ОТГ.

IMG_20180503_120820
IMG_20180503_120820

- Відділ міської ради включатиме 3 штатні одиниці, – додав експерт проекту Сергій Хлєбас. – Метою підрозділу буде власне реалізація стратегії.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео