Керівник Укравтодору проінспектував дороги Тернопільщини

r-41

Минулого року дорожники Тернопільщини розпочали оновлювати М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська (від кордону з Львівщиною до м. Тернопіль). У 2018 році стартував поточний середній ремонт М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка (від обласного центру до кордону з Хмельниччиною) і Р-41 (обхід м. Тернопіль). Дорога Р-41 не ремонтувалася з 1979 року.

– Служба автомобільних доріг у Тернопільській області однією з перших в Україні розпочала реалізацію нашого ключового проекту GO Highway – транснаціонального коридору між українськими та польськими портами. Ця магістраль перетинає область із Заходу на Схід та включає 3 існуючі дороги – М-09, М-12, Р-41. Тож ми робимо комфортним проїзд по всій області від кордону з Львівською до кордону з Хмельницькою областями – усією протяжністю GO highway в межах краю, – зазначив керівник Укравтодору Славомір Новак.

Novak
Novak

Протяжність ділянки дороги на обході Тернополя – 14,5 км. Ремонтувати її розпочали у серпні цього року. Сьогодні тут вже регенеровано 12 км покриття, влаштовано 8,3 км вирівнюючого шару та 1 км верхнього шару зі щебенево-мастичного асфальтобетону. У Службі автомобільних доріг у Тернопільській області планують завершити роботи 15 жовтня.

rex
rex

На засіданні Уряду 12 вересня Славомір Новак відзначив, що темпи виконання робіт по країні по початок вересня є хорошими. Тернопільська область увійшла до 5 найкращих областей з точки зору виконання робіт.

– Будівельна машина на дорогах країни працює повним ходом, – зауважив керівник Укравтодору. – Це хороший результат, хороша тенденція подальшого розвитку і будівельного ринку, і дорожньої галузі в цілому.

В європейських країнах на цей час будівельного сезону середній показник виконання робіт становить близько 70% запланованих робіт. У нас на початок вересня – 63%. Нам є ще над чим працювати, але ми впевнено рухаємося до середньо-статистичної цифри за європейськими стандартами.

41
41

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео