Тернопільщина знову пасе задніх

реформа

Уже завершилася друга хвиля підписання договорів із сімейними лікарями. Так, на Тернопільщині із понад мільйона жителів декларації підписали лише половина, причому чверть із яких зробили це із медзакладами, які ще не уклали договори із НСЗУ.

Наразі на Тернопільщині понад 340 тисяч уже оплачуваних декларацій. Найбільше договорів уклали люди віком від 40 до 64 років, другу позицію займає вікова категорія – 18-39 років, третю – 65+, четверту – 6-17 та на останньому місці по кількості укладених договорів діти віком до 5 років.

Загалом зі всіх міст в області найбільшу кількість декларацій - майже 125 тисяч уклали у Тернополі.

1
1

Безымянный
Безымянный

Виплати на медичні заклади розпочнуться уже цього місяця. Проте скільки отримають медичні заклади на Тернопільщині ще наразі невідомо.

Трансформація лише набиратиме обертів. 2019 року всі комунальні заклади, у яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, будуть отримувати оплати за послуги від Нацслужби здоров’я за тарифами. Це означає, що вони зможуть отримати фінансування лише після того, як підпишуть договір з НСЗУ. Третя хвиля укладання договорів розпочнеться наприкінці листопада. Точну дату Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом, - пояснює в.о. Міністра охорони здоровя Уляна Супрун.

Вибір читачів за тиждень

Відео