Віра Олександрович

Чи правда, що на Тернопільщині «трусять» підприємців? (фото, відео)

Цікава ситуація виникла під час останньої сесії Тернопільської обласної ради: один із депутатів наголосив, що працівники СБУ нині «трусять» кількох місцевих бізнесменів. І виявилося, що це – правда.

Йшлося, зокрема, про фірму, де на посаді директора тривалий час працює обласний депутат, член Радикальної партії Іван Навольський (див. інформацію про нього - ТУТ).

- Мені дивно, що Богдан Яциковський і його колеги по фракції сидять і мовчать, коли відбуваються обшуки на фірмі, що належить їхньому товаришу, - каже депутат Віталій Фидрин. – Невже вони не хочуть почути якісь пояснення…

Сесія_радикали
Сесія_радикали

Апелювати йому відразу взялися і керівник фракції радикалів, і голова обласної держадміністрації. Зокрема, Богдан Яциковський зауважив лише, що не розуміє, чому раптом пан Фидрин проявив таку активність і виніс проблему у прямий ефір під час трансляції засідання. Натомість Степан Барна, який також є і депутатом, факту обшуків не заперечував. Ба більше, сказав, що правоохоронці нині «працюють» на кількох підприємствам, де підозрюють факти порушень.

Мовляв, перед законом усі рівні, а якщо негаразди підтвердяться, то покарання буде належним навіть для депутата. До речі, після того засідання уже минуло чимало часу, а жодних фактів у згаданих справах ще ніхто не оприлюднював. І що відбувається на фірмі Івана Навольського, схоже, секрет.

Варто згадати, що Іван Навольський – один із найбагатших депутатів обласної ради, навіть за підсумком 2016 року. До того ж, політик уже просив колег забрати у нього мандат, але вони це зігнорували (читайте ТУТ прим.).

Багатії
Багатії

Нагадаємо, загалом на другому засіданні Х-ї сесії підтримали понад 70 господарських питань, серед яких і внесення змін до обласного бюджету (читайте ТУТ прим.). Прийняли депутати й ряд звернень до центральних органів влади, серед яких - як політичні, так і господарські (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Поліцію, наприклад, попросили організувати цілодобову охорону на території Почаївської Свято-Успенської Лаври Національною гвардією України (читайте ТУТ прим.).

Окрім того депутати підтримали рішення про відзначення на обласному рівні 75-х роковин початку депортації українців із Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Підляшшя, Любачівщини та Західної Бойківщини у 1944-1951 рр. Після цього внесли зміни до 8-ми обласних програм. Зокрема, до обласної «Програми підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції, членів сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалих учасників Революції Гідності на 2015-2019 рр.». По-перше, до категорії осіб, якими тепер опікується ця програма, внесли й учасників Операції об’єднаних сил. По-друге, у документі передбачили надання одноразової грошової допомоги сім’ї, яка здійснила поховання померлого демобілізованого учасника бойових дій АТО, ООС, захворювання якого пов’язане із захистом Батьківщини. На це вже передбачили кошти для 11-ти родин.

Гості3
Гості3

Також політики погодилися внести зміни до Програми антитерористичних заходів у Тернопільській області та Програми охорони навколишнього природного середовища. Йшлося на сесії про розвиток лісового господарства Тернопільщини (читайте ТУТ прим.), а також Концепцію розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на період до 2030 року (читайте ТУТ прим.).

До того ж, депутати затвердили ряд нових обласних програм: щодо розвитку місцевого самоврядування у Тернопільській області на 2019-2023 рр., щодо підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери та соціально незахищених верств населення Тернопільщини на 2018-2022 рр., а також – щодо правової освіти населення на 2018-2021 рр. Останнім рішення був дуже задоволений Едуард Кольцов - начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області. З цього приводу він навіть зробив допис-подяку на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Снимок_Кольцов
Снимок_Кольцов

Про те, що також відбувалося 6 листопада у залі на Грушевського, 8, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео