Віра Олександрович

У Тернопільській облраді не рахуються із думкою депутатів (фото)

Радикали

Депутат Тернопільської обласної ради Іван Навольський мав намір відмовитися від мандата. Натомість його колега із іншої фракції – Олександр Башта хотів вийти зі складу постійної депутатської комісії.

Наразі бажання обох політиків обласний парламент не підтримав. Причини, звісно, були різними. Навіть пожартувати дехто знайшов із чого.

Голосів «за» відмову від депутатського мандата бракнуло

Проти складання колегою Іваном Навольським мандата був насамперед голова фракції Радикальної партії Богдан Яциковський. Вочевидь, не задовольняла ідея пана Навольського і найбільшу фракцію Блоку Петра Порошенка (БПП). Адже підприємець разом із однопартійцями входив у провладну коаліцію. До речі, у разі, якщо пан Навольський усе-таки складе мандат, його місце посяде Ігор Яцишин – як кажуть, людина Чижмаря-Тарашевського. А це може декому завадити, особливо – голові фракції.

  • Депутат немає в залі, тож ми не можемо за це питання голосувати, - лунало у залі.

Тож потрібних голосів «за» складення «ляшкістом» депутатського мандата - бракнуло.

Нагадаємо, Іван Навольський (читайте довідку – прим.) став депутатом обласної ради за списком Радикальної партії від Заліщицького району. А нещодавно його прізвище озвучили громадські активісти у доволі скандальній справі – звинуватили підприємця у розграбуванні природних ресурсів на Дністрі (читайте про цю прес-конференцію ТУТ і ТУТприм.).

Хтось - посміювався, хтось – відверто нудився

Ситуація із виведенням свободівця Олександра Башти зі складу постійної комісії з питань соціального захисту населення та учасників АТО і членів їхніх сімей була майже анекдотичною.

Башта
Башта

  • Я вважаю, що такий депутат, як Олександр Башта, якраз і має входити у вказану комісію, - каже голова обласної держадміністрації і одночасно депутат облради Степан Барна. – Ця комісія займається дуже важливою справою. Тому пропоную пана Башту залишити.
 

Депутат теж взяв слово, аби пояснити мотиви свого вчинку.

  • Моє рішення вийти зі складу комісії – цілком вмотивоване, - стверджує він. – Я вважаю, що Степан Барна, об’єднуючи дві посади, порушує закон. А тому не хочу бути в одній із ним комісії.

Цей діалог мав шанс перерости у суттєву сварку. Решта депутатів реагували по-своєму: хтось посміювався, хтось – відверто нудився. Тож результат голосування був відповідним – лише 14 «за». Отже, Олександр Башта зобов’язаний і далі відвідувати засідання комісії.

Про те, що відбувалося на сесії 20 липня, читайте також - ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора і з відкритих джерел

Навольський_Ф
Навольський_Ф

Довідка. Іван Михайлович Навольський народився 2 липня 1961 року в селі Бедриківці Заліщицького району. Освіта вища. Із 1997-го і досі працює в МПП «Арма» (спочатку - на посаді директора, а згодом - заступника директора. Окрім того, в ПП «Тіміртон» із 2006 року – директором. Депутат Тернопільської обласної ради V скликання. Член Радикальної партії. Член постійної комісії з питань децентралізації та адміністративно-територіальної реформи, архітектури, будівництва, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Вибір читачів за тиждень

Відео