Віра Олександрович

На обороноздатність Тернополя Гукалюк просить понад 3 мільйона гривень

Гукалюк

Про обороноздатність військових формувань Тернопільського гарнізону і мобілізаційної підготовки у Тернополі на 2019-й повинні подбати міські депутати.

Саме тому політики планують ухвалити спеціальну Програму на наступний рік (проект уже є на сайті прим.). Розглянуть її, швидше за все, на сесії міської ради 22 листопада (там також йтиметься про таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Автор цього документу – начальник Відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції і мобілізаційної роботи Тернопільської міської ради Петро Гукалюк («Терен» про нього писав ТУТ і ТУТ прим.).

Gukalyuk_f
Gukalyuk_f

Отже, Програму розробили для забезпечення сталого функціонування військових частин, формувань, підрозділів і Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату – для створення належного рівня безпеки в місті. Тому, на думку пана Гукалюка, загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, 3 мільйона 250 тисяч гривень. Гроші наразі планують брати лише із міського бюджету.

Аби підвищити обороноздатність Тернополя, за ці гроші планують зробити таке:

- проведення ремонту і відновлювальних робіт у приміщеннях (500 тис. грн);

- придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, для сприяння діяльності військових формувань (150 тис. грн);

- придбання засобів зв’язку (рацій, портативних радіостанцій та інше);

- придбання предметів індивідуального захисту і самооборони (бронежилетів, кулезахисних шоломів, захисних окулярів та інше);

- придбання форменого одягу і маскувальних засобів для забезпечення військовослужбовців;

- придбання засобів спостереження (біноклів звичайних та нічного бачення, тепловізорів та інше);

- закупівля техніки, запасних частин, ремонт техніки для військових формувань, Тернопільського ОМВК, загонів оборони, підрозділів УСБУ в Тернопільській області (1 млн 500 тис. грн).

Наприклад, технічний супровід мобілізаційних заходів «потягне» 100 тис. грн, а придбання продуктів, засобів гігієни та інших предметів першої необхідності – 250 тис. грн. Чи погодяться із такими видатками депутати, побачимо незабаром.

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео