Орест Сарматський

Поліція затримала фермера, який замовив убивство бізнес-партнера (Агро-новини)

1201 (Copy)

У Харкові правоохоронці затримали місцевого фермера, який замовив викрадення та вбивство свого бізнес-партнера. Підозрюваний хотів забрати собі активи приятеля. Про це повідомляє golos.ua.

За даними слідства, організатор вбивства і потенційна жертва товаришували і разом працювали в бізнесі. Затриманий часто співпрацював з фірмою потерпілого і знав, що той має гроші. Незважаючи на дружні стосунки, чоловіки часто сварилися через гроші і один з них вирішив прибрати партнера, щоб забрати собі його підприємство.

Для цього він підшукав убивцю, який повинен був викрасти фермера. У розмові підозрюваний пропонував виконавцю вбивства різні заходи тортур, щоб жертва переписала свої активи.

Підозрюваний обіцяв заплатити вбивці, як тільки бізнес перейде до нього. Лише для вирішення організаційних питань він виділив 30 тис. грн.

Поліція провела спецоперацію під час якої і затримали замовника убивства.

За фактом відкрито кримінальне провадження .

Рішення суду затриманий чекатиме в слідчому ізоляторі.

1202 (Copy)
1202 (Copy)

Литва закупила 87% українських равликів

За 2017 р. - шість місяців 2018 р. Литва закупила 87% равликів, вирощених в Україні. На цю країну припало 80% українського експорту равликів. У Литві равликів готують для подальшої обробки і продажу їх на європейські ринки у вигляді готових страв або напівфабрикатів. Про це повідомив аналітик компанії Pro-Consulting Іван Шпак, передає ukrainefood.org.

На світовому ринку основним імпортером і експортером (реекспорт) равликів є Франція. У ЄС цей ринок споживає близько 60% всіх равликів в світі.

На ринку України спостерігається істотна різниця між експортними цінами на живих заморожених равликів і готовими стравами з равликів від виробників на внутрішньому ринку. Середня експортна ціна заморожених равликів склала $1,1/кг, в той час як ціна на готові страви з равликів (ескарго) може бути вищою в 10-20 разів.

За останні 4 роки ринок українських равликів виріс в 100 разів, про що свідчить зростання експорту. Популярність цього виду бізнесу пояснюється високою додатковою вартістю, а також тим, що для вирощування великої кількості равликів потрібні невеликі площі.

Вибір читачів за тиждень

Відео