Віра Олександрович

У Тернополі нарешті подбають про етику, але й про землю не забудуть (фото, відео)

Уже 31-шу сесію Тернопільської міської ради скличуть завтра, 18 грудня, о 9:00 у залі засідань. На розгляд депутатів запропонують не менше 125 питань.

Нагадаю, попередня сесія відбулася всього 3 тижні тому. Там йшлося, зокрема, про оновлення містобудівної документації, а також – зміни до бюджету на 2018 рік та інші господарські справи.

Цього разу депутатам також запропонують підтримати низку пунктів, що пов’язані із господаркою міста, наприклад:

- «Про внесення змін до рішення міської ради «Про бюджет Тернополя на 2018 рік» (схожий перерозподіл коштів на користь освітньої й медичної сфери зробили й на минулій сесії – див. відео);

- про виконання кількох загальноміських галузевих програм;

- про внесення змін до низки місцевих програм і затвердження нових;

- «Про Програму економічного і соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2019 рік»;

- «Про місцевий бюджет Тернопільської МТГ на 2019 р.»;

- «Про план роботи Тернопільської міської ради на 2019 р.».

Серед найцікавішого також - затвердження Кодексу етики депутатів Тернопільської міської ради. До речі, підготував цей проект директор школи №22 Олег Климчук, який одночасно є головою постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Депутати
Депутати

І традиційно левову частку питань становитимуть земельні (з орієнтовним порядком денним можна ознайомитися ТУТ прим.): про вилучення і надання земельних ділянок і надання дозволів на розроблення проектів відведення ділянок, а також про затвердження проектів відведення земельних ділянок та інші. Причому нікого не здивує, якщо на початку засідання до переліку із голосу внесуть ще із десяток чи навіть два-три десятка таких пунктів. Для Тернополя це – звична практика.

Так, наприклад, йтиметься про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,0905 га за адресою: вул. Чумацька, 29 релігійній громаді Церкви Адвентистів Сьомого Дня. Окрім того є у переліку і такий пункт: «Про надання дозволу на поділ земельної ділянки площею 8,7300 га, наданої в користування ТзОВ «Тернопільбуд» за адресою вул. Київська-Генерала М. Тарнавського».

Люди
Люди

Чи прийдуть тернополяни під міську раду із протестами, поки що не відомо. Хоча на «Дружбі» нещодавно відновився конфлікт із забудовником і захисниками скверу «Миру». Втім, бажання виступити з трибуни громадські активісти мають на кожному засіданні.

До речі, серед проектів, які можуть потрапити у порядок денний, є чимало цікавих (про це читайте ТУТ і ТУТ прим.).

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео