Валерій Чоботар на святкуванні Дня добровольця: «Ми не хотіли війни, але це наш обов’язок захищати наші сім’ї» (фоторепортаж)

Вже два роки 14 березня Україна святкує День Добровольця. Це ті люди, які не чекаючи мобілізації йшли на захист держави.

DSC_5731
DSC_5731

Під час урочистих заходів в Тернопільській обласній філармонії Голова Тернопільської адміністрації Степан Барна, голова міської ради Сергій Надал та заступник Тернопільської обласної ради Любомир Крупа вручили нагороди за вагомий особистий внесок ветеранського руху, мужність і самовідданість виявлені під час виконання  військового обов’язку, патріотичне виховання молоді та активну громадську діяльність, за волонтерську діяльність, за сумлінну працю і з нагоди Дня українського добровольця нагородили працівників поліції, учасників бойових дій в Афганістані, учасників Революції Гідності та добровольців.

DSC_5740
DSC_5740

- Дуже багато тих людей, які вартують нагород, замикаються і соромляться. Вам немає чого соромитись! Ви захищаєте свої землі! Ви мене знаєте завдяки Леоніду Кантеру, який 14 березня 2014 року пішов в лави Національної гвардії і до минулого року ніс до людей те, що відбувається через фільми. Якби не він, то мене б ніхто не знав, - розповідає народний герой України Валерій Чоботар «Гатило». - Доброволець - людина, яка має обов’язок. З точки зору чоловічого та жіночого глузду – це здоровий глузд здорових людей. Ваш обов’язок сьогодні донести до людей, які не виходять зараз з хати, п’ють, які тероризують свої сім’ї, достукатися до них і сказати, що вони не самі. Леоніда Кантера зараз немає, а він здавався сильним хлопцем. Сильним людям важко просити про допомогу!

DSC_5745
DSC_5745

Народний герой зі сцени намагався донести до присутніх, що ветерани - це не пенсіонери, це досвід, який потрібно передавати іншим.

DSC_5817
DSC_5817

- Ви знаєте, що таке війна по правді! Якщо ви цього робити не будете, будуть інші, ті, хто не «нюхав пороху», в красивій тактичній формі розповідатимуть про свій «досвід» іншим, - каже Валерій. - Ми не хотіли війни, ми її не обирали, але це наш обов’язок захищати наші сім’ї, батьків, наші землі!

DSC_5823
DSC_5823

Учасник російсько-української війни, доброволець, який стояв на захисті країни в лавах Правого сектору, Павло Тарасенко поділився про важливість святкування Дня добровольця:

- Це важливо святкувати, так само, як в Штатах святкують День ветерана, День добровольця, це пам'ять для ти, хто не зважаючи ні на що і не чекаючи ніяких формальностей, мобілізації, без вигоди для себе і не думаючи ні про які статуси, жертвуючи своїм здоров’ям та життям пішли на захист держави сповнити свій конституційний обов’язок.

Павло Тарасенко
Павло Тарасенко

В кінці святкування учасники концерту, юні співаки та танцюристи роздали присутнім в залі маленьких синьо-жовтих янголів на пам’ять про святкування Дня добровольця.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«211268,211269,211270,211271,211272»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео