Правоохоронці Тернопілля готові до вибочого процесу

_MVS9630

З 18 квітня усі підрозділи Нацполіції Тернопільщини перейшли на посилений режим несення служби. Завдання правоохоронців незмінні – забезпечення безпеки та законності усього виборчого процесу.

Напередодні другого туру президентських виборів поліцейські провели превентивні заходи та обстежили виборчі округи та виборчі дільниці на предмет безпечності. Мета -  запобігти можливим порушенням виборчого процесу та забезпечити порядок у місцях проведення голосування, повідомляє «Досьє 102».

_MVS9620
_MVS9620

На території нашого краю функціонує 5 виборчих округів: у Тернополі, Збаражі, Зборові, Теребовлі та Чорткові, а також 1 183 виборчі дільниці.

Фахівці вибухотехнічної служби спільно з кінологами провели профілактичні огляди приміщень, де зберігатимуться бюлетені, виборча документація, а також відбуватиметься процес голосування. Обстежили їх на виявлення можливих  небезпечних та підозрілих предметів, речовин.

За словами начальника вибухотехнічного відділу ГУНП в Тернопільській області Ігоря Васьківа, предметів, які б становили небезпеку громадян на виборчих дільницях виявлено не було.

_MVS9636
_MVS9636

У день виборів на виборчих округах чергуватимуть додаткові наряди вибухотехнічних груп. Їхні задачі: оперативне реагування на можливі порушення громадського порядку та повідомлення про замінування чи виявлення небезпечних предметів на дільницях.

Правоохоронці закликають мешканців краю не порушувати громадський порядок під час волевиявлення та дотримуватися закону.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео