Орест Сарматський

Фермер отримав удар по голові замість обіцяних тварин (Агроновини)

1701 (Copy)

На Харківщині троє зловмисників напали на місцевого фермера та відібрали у нього 80 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Харківській області.

До Кегичівського відділення звернувся приватний підприємець. За його словами,  у покинутому будинку на вулиці Центральній у селі Лозова троє невідомих вдарили його битою по голові та відібрали гроші.

Відомо, що потерпілий займався розведенням домашньої худоби. Напередодні до нього звернулися троє хлопців та запропонували придбати свиней. Чоловік приїхав на зустріч із чималою сумою грошей. Але замість домашньої худоби фермер отримав удар битою по голові та залишився без коштів.

За словами старшого оперуповноваженого відділу Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області Інни Вернигори, під час проведення оперативних заходів працівниками УКР було встановлено осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

– З метою приховування злочину зловмисники покинули в лісі автомобіль ВАЗ-2106, який придбали напередодні для нападу, де також сховали бейсбольну биту та інші речі потерпілого. Щоб уникнути покарання, нападники приїхали до Харкова, звідки намагалися виїхати за межі області, – розповіла вона.

Вранці оперативникам вдалося вийти на слід усіх учасників розбою. Вони були затримані та передані до Кегичівського відділення поліції для проведення слідчих дій.

За словами начальника Кегичівського відділення поліції Олександра Долженка, злодіями виявилися троє жителів Кегичівського району віком від 24 до 30 років, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності.

– Поліцейські виявили гроші та барсетку з документами, що належать заявнику, а також знаряддя злочину. Зараз усі речові докази направлені на експертне дослідження, – розповів Олександр Долженко.

Слідчі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Кегичівський районний суд обрав всім учасникам злочину міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

1702 (Copy)
1702 (Copy)

Картопля знову росте в ціні

На вітчизняному овочевому ринку, після зниження тижнем раніше, знову пішли вгору ціни на картоплю. Під кінець минулого тижня діапазон цін на картоплю становив 8–10 грн/кг, впритул наблизившись до цін у Польщі (9–11 грн/кг), про це повідомляє EastFruit.

Картопля на вітчизняному вже вдвічі дорожче, ніж роком раніше й досягла рекордних для цього періоду цінових значень за останні п’ять років.

Надалі ціни на картоплю в Україні будуть усе ж таки знижуватися. З початком масового збору картоплі нового врожаю фермерами буде вирівнюватися баланс попиту та пропозиції, – прокоментувала ситуацію з цінами директор із розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Звєрєва.

На думку експерта, цей чинник матиме стабілізаційний вплив на ціноутворення на овочевому ринку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео