Віра Олександрович

Тернопільщина: осінь – найкраща пора віддавати борги

гроші

Суб’єкти господарювання на Тернопіллі вже сплатили 83 млн грн податкового боргу. Причому частину грошей вдалося «вибити» за рішенням суду.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж 8-ми місяців цього року 499 юридичних осіб, які допустили податковий борг, скоротили його в абсолютному значенні на загальну суму 83 млн грн, - уточнюють у податковій. - Повністю виплатили свою заборгованість перед державою 349 суб’єктів господарювання. Сплачена ними сума склала 70,7 млн грн.

Із початку року в рахунок погашення податкового боргу спрямували до зведеного бюджету 21,3 млн грн. Зокрема, до держбюджету надійшло 15,8 млн грн.

- За звітний період подали 69 звернень до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів на суму 48,8 млн грн, - додають у податковій. - Задоволили 39 заяв на суму 21,8 млн грн. Крім того, до суду направили 46 позовів щодо стягнення на активи фізосіб через органи виконавчої служби. Сума боргу, заявлена до стягнення, склала 3,5 млн грн.

До речі, за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету надійшло 521 тис. грн, причому до державної скарбниці – 151,8 тис. грн, а до місцевих – 369,2.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео