Орест Сарматський

Майбутніх рибоводів з Тернопільщини вчили усім премудростям професії

kvalifikovani-ribovodi-opikuvatimutsya-vodoymami-c20191119_1047 (Copy)

Кваліфікованих рибоводів для Тернопільської області підготували на  Рівненщині.

На базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та спільно з рибними господарствами України пів року тривало навчання майбутніх робітників галузі, в тому числі й з Тернопільської області.

Про це повідомляють «Вісті Рівненщини».

– Практика дозволяє максимально зрозуміти особливості вирощування холодноводних та тепловодних видів риб. Майбутні робітники спостерігають за нерестом, вивчають середовище ставків, види кормів, засоби захисту та лікування, а також дізнаються, як на практиці забезпечити необхідний приріст та якість продукції, запобігти хворобам риб. Слухачі вчаться доглядати за личинками, підтримувати в належному стані гідротехніку, контролювати рибний склад плідників, зариблювати нерестовий ставок, використовувати професійне обладнання, – йдеться у повідомленні.

На навчання безробітних, серед інших, делегували й тимчасово непрацюючих із Зборівщини. Разом із свідоцтвом державного зразка випускники отримали ґрунтовні знання, певний досвід, який вони тепер повинні застосувати на практиці.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео