Віра Олександрович

Тернопіль - проти капітуляції і за безпеку громадських активістів (фото, відео)

Шумада

Активісти та політики все активніше об’єднуються у боротьбі проти капітуляції України. Нагадаю, стурбували їх вірогідні результату переговорів у Нормандському форматі.

Як повідомляв «Терен», відповідну заяву нещодавно зробили керівники фракцій в обласній раді. Подібне звернення ухвалили і міські депутати на сесії 6 грудня (про це засідання також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Озвучив текст заяви секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада.

[embed]https://youtu.be/LpJzcbqjb7o[/embed]

Голова Тернопільської міської організації партії «Європейська солідарність» наголосив, що ситуація - взагалі критична. Тому що центральна влада їде на серйозні переговори, але суспільство не розуміє про що вона буде говорити.

- Наш меседж – такий: є певна межа, яку перетинати не можна, тобто ми не дозволимо переходити через певні «червоні лінії», - наголошує він.

Зелінка
Зелінка

Врешті його колеги дали 34 «за». Окрім того, на сесії підтримали ініціативу депутатів Юрія Штопка, Андрія Шкули, Андрія Грицишина, Віктора Генсерука, Сергія Лупака та Олега Нитки про звернення до Верховної Ради України щодо неприпустимості тиску і переслідувань громадських активістів та необхідності створення у парламенті 9-го скликання тимчасової комісії із питань розслідування нападу на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів і забезпечити її ефективну роботу. Озвучив цю заяву Назар Зелінка.

[embed]https://youtu.be/b1F-J8CGBvc[/embed]

Результат голосування врешті був очікуваним – 33 «за».

Депутати
Депутати

До речі, левову частку із 250 пунктів традиційно склали земельні. Частину із них депутати не ухвалили, попри прохання заявників. Про це та інше докладно на «Терені» - згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео