Віра Олександрович

У Тернополі по 10 тисяч гривень дали двом директорам і громадському активісту (фото, відео)

Премією ім. Володимира Лучаківського нагородили 3-х знаних тернополян. Власне, такою урочистістю відкрили пленарне засідання 41-ї сесії міської ради сьогодні, 6-го грудня.

Доповідав з цього питання начальник міського управління освіти і науки Олександр Смик.

– Традиційно, на виконання рішення міської ради, з нагоди Дня місцевого самоврядування, ми вручаємо премію імені Володимира Лучаківського, – каже він. – Нагадаю, це відзнака для кращих містян, які доклали вагомих зусиль до інноваційного, технологічного, наукового, суспільного, громадського, культурного розвитку та формування позитивного іміджу міста.

Отже, по 10 тисяч гривень отримали: директор Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Марія Баб’юк, директор комунального підприємства «Туристично-інформаційний центр Тернополя» Тарас Ковальчук і наймолодший представник спілки письменників України, організатор і координатор фестивалю «Ї» – Юрій Матевощук.

– Мені надзвичайно приємно отримувати саме таку премію, адже Володимир Лучаківський був основоположником кардинальних змін, що сталися в нашому місті на початку ХХ століття, – каже Юрій Матевощук. – Справа Міщанського братства дійсно живе! Приємно, що фестиваль «Ї» вже також вийшов на міжнародну арену. Уже 6-10 травня 2020 року він стане мистецькою площиною на всю Україну…

Натомість Марія Баб’юк була багатослівнішою. Трішки розповіла про свій заклад, а також повідомила про нові спеціальності, які незабаром зможуть здобувати учні.

Олександр Смик додав, що визначити лауреатів цього року було досить складно, адже комісії довелося розглянути 14 заявок на відзнаку. Третій номінант, звісно ж, зробив акцент на туристичній привабливості нашого міста.

Оскільки саме сьогодні відзначають День Збройних сил України, вітання на адресу вояків принагідно озвучив міський голова Сергій Надал.

Президія
Президія

– Українці здавна мали славні військові традиції, починаючи від лицарів княжої доби і козаків до нинішніх захисників держави, – каже він. – Бажаю всіх міцного здоров’я, натхнення, мужності. Нині армія має найвищу довіру з боку людей. Бажаю, щоб наші військові охороняли лише мирні кордони нашої держави…

До слова, у порядку денному цього засідання міської ради було понад 230 питань. Депутати їх розглянули. Більшість ухвалили. Про це докладно читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео