Віра Олександрович

У Тернополі говорили про прибирання снігу біля шкіл і «чудо небесне» (фото, відео)

Генсерук

Чимало звернень і запитів озвучили тернопільські депутати на сесії 6 грудня. Не обійшлося того дня і без курйозів.

Нагадаємо, це засідання було цікавим і дуже продуктивним (про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Причому чи не вперше за останній рік до депутатів не прийшли звичайні тернополяни, які обстоюють власну позицію із якогось проблемного питання. Єдина, кому дали виступити з трибуни була дружина Андрія Задойоного - батька дев’яти дітей, у якого діагностували рак. Жінка просила про фінансову допомогу на лікування і операцію.

[embed]https://youtu.be/Lt9pSykt8aM[/embed]

До речі, номер картки ПриватБанку 5168 7573 9373 1163 (Задойона Наталія Петрівна). Жодна копійчина зайвою не буде, запевнила жінка.

Сесія_зінь
Сесія_зінь

Привітання того дня отримували не лише депутати-іменинники. Нагадаємо, така традиція у міській раді існує давно. Приємні слова щоразу вислуховують ті, у кого день народження минув у міжсесійний період. Проте цього разу вітальні слова за свою волонтерську діяльність і допомогу ЗСУ почув і Тарас Серетний. Вояки передали свої побажання через Василя Конька - координатора на Тернопіллі та загалом у Західній Україні волонтерської групи «Схід та захід єдині».

[embed]https://youtu.be/trgVu5go0AY[/embed]

Депутат Віктор Генсерук, на прохання жителів масиву «Дружба», попросив відновити прямий транспортний зв'язок цієї частини міста із залізничним вокзалом. Він стверджував, що раніше такий був, але при розробці нової карти маршрутів чомусь щезнув.

[embed]https://youtu.be/TJja8j4NCg8[/embed]

Відповідне протокольне доручення мали передати начальнику управління транспорту і зв’язку Ігорю Мединському. Колеги дали 29 «за». Натомість депутати не підтримали прохання іншого депутата – Назарія Зелінки. Його стурбувало те, що школи і садочки, згідно із Правилами благоустрою», повинні у зимовий період прибирати не лише свої території (зазвичай – понад 1 га), а й тротуари, що межують із навчальними закладами.

[embed]https://youtu.be/yU8uzYEiIec[/embed]

Втім, голова міської ради Сергій Надал особисто попросив усіх не голосувати за таку пропозицію. Мовляв, досі всі прибирали і ніхто не жалівся. Реакція мера прозвучала у двох словах: «Це брєд!». Результат голосування – лише 4 «за». Ще менше голосів на підтримку отримав Тарас Білан, який на сесії підняв тему продажу з аукціону ділянки, що на Львівській трасі.

[embed]https://youtu.be/AIFxQqLOCfM[/embed]

Власне, Тарас Білан традиційно чимало разів добивався мікрофона і робив заяви з різного приводу. Через це почув на свою адресу, що він – «чудо... небесне і горохове...». До того ж, мав би згадати, як голосував за новий Генплан, а не піаритися на вояках.

Гринда_Білан
Гринда_Білан

Закрити розповідь про курйози, що сталися на сесії можна… виступом депутата Івана Зіня. Він уже вкотре пішов до трибуни, аби озвучити конкретну проблему жителів свого виборчого округу. Хоча депутати вже домовилися такого не робити, а відразу передавати інформацію у відповідну комісію – для вирішення.

[embed]https://youtu.be/lg68qdJP1c4[/embed]

Що цікаво, першим не витримав таких дій свого колеги найсмирніший міський депутат Володимир Гринда. Священик на стримався і закликав депутата «не тягнути ковдру на себе», забираючи кошти, передбачені для всіх. Нагадаємо, саме цей обранець тернополян відомий заявами про заборону продажу трусів у свята і бажанням оголосити імпічмент Президенту.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео