Віра Олександрович

ТОП-теми у Тернополі – старий пеньок і торгівля трусами (фото, відео)

Міська рада

Чимало цікавих питань розглянули сьогодні, 15 червня, на сесії Тернопільської міської ради. Адже у порядку денному відразу було 250 пунктів, а з голосу додали - ще понад 30.

Більше того, доповнювали перелік питань навіть близько 18 години, коли засідання доходило до завершення. Що цікаво, зняли із розгляду лише 4 пункти. Причому серед них такі: «Про премії для науковців, дослідників, фахівців» (докладно - ТУТ), а також – «Про надання в безоплатне користування майна комунальної власності за адресою проспект Злуки, 53» (докладно - ТУТ).

Втім, як не дивно, засідання запам’ятається ані пікетами, ані не ефективною роботою.

[embed]https://youtu.be/lVi3nfOCjRg[/embed]

Адже сьогодні депутати не лише приймали рішення, а й… дивували. Так, Володимир Гринда, наприклад, попросив колег підтримати пропозицію про заборону торгівлі у місті – у свята, особливо - релігійні.

[embed]https://youtu.be/LxQQA2_H8-s[/embed]

- Зелені свята у нас – державний вихідний. От йду я у таке велике свята поруч із ринком на 15 Квітня, а там – якась жінка труси продає і бюстгальтери. Поруч – чоловік рибними снастями торгує, - розповідає пан Гринда. – Ну, якби це були продукти, дійсно щось необхідне для проживання, то я зрозумів би… Але відкрити у свято ятку і продавати… труси, то вже - трохи перегин.

Гринда_трибуна
Гринда_трибуна

Цим він просто зірвав овації у залі, а депутати дали 25 «за». Тож управління торгівлі тепер має подумати, як таку пропозицію втілити. Звичайні тернополяни, які чекали на рішення своїх питань, були просто у шоці.

- Господи, а це що? Про що вони говорять? Дивні якісь… Невже таким мають займатися депутати? - перешіптувалися між собою люди.

Люди_зала2
Люди_зала2

Згодом інший депутат - Любомир Балук виступив зі своїм запитом: просив виділити гроші на знищення… пенька, що давно заважає пішоходам на вулиці Монюшка, біля будинку №6. Мовляв, там треба полагодити тротуар, бо не можуть проїхати мами із колясками. Пропозиція – нібито слушна, але вона знову викликала вибух сміху у залі.

Балук2
Балук2

- Пеньки – то дуже важливо. Друге місце після трусів! – не витримав міський голова Сергій Надал.

Звісно ж, запит свого колеги політики підтримали. Очевидно, пенька на вул. Монюшка скоро не буде. Про те, що сьогодні також робили депутати, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео